Gubimo SVE, a ne dobijamo NIŠTA! OVIH 7 USLOVA NAM JE POSLAO BRISEL

Autor: informer.rs

Vesti

16.05.2018

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija je prošle nedelje diplomatskim kanalima našim vlastima poslala spisak sedam uslova koje moramo da ispunimo da bi Srbija postala članica ovog saveza.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Kako otkriva Informer zi uslovi su takvi da Beograd treba da se odrekne bukvalno svega - i Kosova, i Republike Srpske, i Rusije, i spornog graničnog pojasa prema Hrvatskoj - a zauzvrat bi samo dobio maglovito obećanje članstva u Evropskoj uniji pre 2030. godine!?!

Urednik Informera imao je uvid u ovaj neformalni dopis kojim su naše vlasti obaveštene šta se od njih očekuje u naredne dve godine. Sedam uslova Evropske unije prenosimo vam uz redakcijski komentar i objašnjenja u zagradama:

  • Potpuna normalizacija odnosa sa Prištinom (priznanje lažne države Kosovo)
  • Prekidanje specijalnih veza sa Republikom Srpskom (iako te veze definiše Dejtonski sporazum)
  • Usklađivanje spoljnih politika EU i Srbije (očekuje se od Beograda da uvede sankcije Rusiji)
  • Sporazum o graničnim sporovima sa svim susedima (očekuje se i da Hrvatima predamo granični pojas oko Apatina)
  • Usklađivanje odbrambenih politika (u krajnjoj instanci očekuje se ulazak Srbije u NATO)
  • Potpuna nezavisnost pravosuđa po evropskom modelu (iza ovoga se krije ambicija Zapada da tužioci u Srbiji mogu da optužuju i hapse kako SAD i EU hoće)
  • Ljudska prava, potpune medijske i verske slobode (naši diplomatski izvori kažu da je ovo smišljeno da bi i poseta pape bila uslov za EU)
  • U dopisu se to ne navodi, ali diplomatski izvori Informera kažu da nam Brisel zauzvrat ne nudi ništa konkretnije i više od "obećanja" da će Srbija postati članica Evropske unije "pre 2030. godine"!?!

    - Sve i ako bismo poludeli i odmah ispunili svih ovih sedam zahteva, Srbija bi postala članica Evropske unije tek za 12 godina, a i to nije potpuno sigurno! Dakle, oni očekuju da se mi odreknemo svega, a da nam oni zauzvrat ne daju ništa. Da nije ozbiljno, bilo bi smešno - kaže sagovornik, visoko pozicionirani diplomata upućen u pregovore sa Evropskom unijom.

    Ova saznanja indirektno potvrđuje britanski ambasador Denis Kif, istakavši da ulazak u Evropsku uniju ne podrazumeva samo rešavanje tehničkih pitanja, već i usaglašavanje sa vrednostima EU.

    - Srbija mora da nastavi sa reformama u domenu slobode medija i vladavini prava, kao i da usvoji zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU. Očigledno je da je jedan od ključnih razloga zašto Srbija dosad nije usaglašena njen odnos sa Rusijom i pitanje Kosova. 

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (1)

    Loading
    sedamnaestdugihgodina

    16.05.2018 20:13

    Sedamnaest godina EU Srbiju vuce za nos i jos ce toliko ako se pre ne raspadne a da ni tad necemo biti clanica EU. Zasto niko ne veruje da se EU vise nece siriti, narodi evrope su preumorni od izbeglica, dosljaka, juznjaka, od Briselske birokratije i sto veme vise odmice sve su vise skloni da i oni vrate nazad svoju nacionalnu drzavu. Pa vec se uspostavljaju granicne kontrole i unutar same EU. Da Srbija samu sebe ubije ili abortiraj Srbijo svoju buducnost.