KOD DEMOKRATA KAO U CIRKUSU: Rasulo u DS, svađe, nameštanje i optužbe za špijunažu

Autor:

Vesti

15.05.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučićevi i Đilasovi trojanski konji, bagra za nameštanje izbora, ološ koji ne plaća članarinu, šmekeri...

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Šutanovac

Sudeći prema prepucavanjima u DS, ovako se govori o akterima cirkusa zvanog stranački izbori, na kojima bi 2. juna snage trebalo da odmere Branislav Lečić, Gordana Čomić i Zoran Lutovac. Iako je stranka u očajnom stanju zbog debakla na beogradskim izborima i smene kompletnog rukovodstva, priliku da joj napakosti ne propušta ni bivši lider Bojan Pajtić, koji na Tviteru iznosi sav prljav veš, pa i šokantne podatke o tome ko je platio članarinu, a ko nije.

BITKA ZA ČLANARINU

Nekada najmoćnije uporište demokrata - Novi Sad, jedva uspeva da preživi od plaćenih članarina, dok na drugoj strani, u daleko manjoj Smederevskoj Palanci, Radoslav Milojičić Kena drži sve pod kontrolom, kaže Pajtić.

PAJTIĆ: Nije Vučić kriv što nestajemo!

- Novi Sad 160 (sto šezdeset) uplaćenih članarina, Smederevska Palanka 1.800 (hiljadu i osamsto). I onda nam je Vučić kriv što nestajemo - napisao je Pajtić na Tviteru, pritom zanemarivši svoju ulogu u tom debaklu.

Na njegovu konstataciju oštro se osvrnula sociološkinja Vesna Pešić.

Čudi me kako oni koji su imali tri, četiri ili pet odsto na izborima imaju isto toliko uplaćenih članarina

Radoslav Milojičić Kena, DS

- Vi znate za nameštaljke oko plaćanja članarine. Pa kako DS hoće demokratiju u društvu kad se u DS nameštaju izbori. Vi ste član, napravite skandal, pa ili će stranka da se prizove mozgu ili neka propadne - smatra Pešić.

Kako naši izvori iz stranke objašnjavaju, mirne glave nije ni osramoćeni Dragan Šutanovac, koji uveliko razgovara sa stranačkim funkcionerima, savetuje, te pokušava da ugasi požar koji preti da ih proguta.

O čitavoj drami nešto drugačije mišljenje od Pajtićevog ima prozvani Milojičić, koji za Srpski telegraf ističe da bi DS procvetao da i drugi brinu o svojim sredinama, kao što on to čini.

U POTRAZI ZA ZDRAVOM OPCIJOM

- Smederevska Palanka je imala najbolji rezultat u centralnoj Srbiji na republičkim izborima - 15 odsto. Možda je čudno, a možda i nije što ima toliko članarina, ali me baš čudi kako oni koji su imali tri, četiri ili pet odsto imaju isto toliko uplaćenih članarina. Ali o tome se ne piše po društvenim mrežama - poručuje Milojičić.

Trenutno u DS, baš kao i zemlji, postoje oni koji se vode sitnosopstveničkim interesima i manipulišu

Branislav Lečić, kandidat za predsednika

Lečić za naš list tvrdi da će, nakon što obiđe sve problematične odbore, izaći sa podacima u javnost.

- Bez obzira na sve priče, ja se nisam kandidovao da bih pravio političku karijeru, nego da pokažem građanima da postoji jedna zdrava, demokratska opcija. Trenutno u DS, baš kao i u celoj zemlji, postoje oni koji se vode sitnosopstveničkim interesima koji imaju manipulatorski karakter - zaključuje Lečić.

MOJ STAV

Bojan Klačar

Cesid

Verovatno su ljudi još više demotivisani da se bave strankom i da ulažu u stranku kroz plaćanje članarine kad vide sve ove svađe koje isplivavaju u javnost

Bili na čelu DS

- Dragoljub Mićunović

- Zoran Ðinđić

- Zoran Živković (kratko vodio stranku posle ubistva premijera)

- Boris Tadić

- Dragan Ðilas

- Bojan Pajtić

- Dragan Šutanovac

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading