DAČIĆ: Rusi nam šalju sve detalje o teroristima

Autor: Tanjug

Vesti

12.05.2018

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je odmah, nakon što je čuo da su ruski specijalci osujetili pakleni plan džihadista i sprečili krvoproiće tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi, pozvao ruskog kolegu Sergeja Lavrova koji ga je, kako kaže, informisao o detaljima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

Među učesnicima marša je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Dačić kaže da ne može ni da zamisli šta je sve moglo da se dogodi da su ih teroristi napali.

To bi, kaže, imalo nesagledive posledice. 

Srećom, istakao je, da su ruski specijalci na vreme otkrili pakleni plan džihadista i sprečili krvoproliće.

- Odmah sam pozvao druga Sergeja i čestitao mu na izvanrednoj akciji ruskih službi. On me je informisao o detaljima akcije i dogovorili smo se da nam Rusi dostave više informacija povodom tog slučaja - rekao je šef srpske diplomatije.

I ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović ocenila je da je velika sreća što je sprečeno krvoproliće.

- Očito se radilo o organizovanoj akciji koja je, srećom, sprečena. To je pokazatelj da i danas, nažalost, postoje snage koje otvoreno atakuju na tekovine antifašizma, što je nedopustivo u svim ozbiljnim državama Evrope i sveta - rekla je ona.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin da sve službe ozbiljno i savesno rade na borbi protiv terorizma.

"I ova akcija je nastavak takve uporne i uspešne borbe. Sva naše službe sarađuju u borbi protiv terora. Naše službe su u kontaktu sa ruskim službama", rekao je Vulin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading