BRNABIĆEVA SA KRIHBAUMOM: Nemačka značajan strateški partner Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

11.05.2018

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je danas, u razgovoru sa predsednikom Odbora Bundestaga za odnose sa Evropskom unijom Ginterom Krihbaumom, da Nemačka predstavlja značajanog strateškog partnera Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Premijerka je navela da Srbija ulaže velike napore kako bi ostala prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner Nemačkoj.

Jačanje regionalne saradnje i dijalog sa svim ključnim partnerima u regionu, ona je istakla kao jedan od prioriteta spoljne politike Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je izrazila uverenje da će predstojeći samit u Sofiji potvrditi evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana.

Poslanik nemačkog Bundestaga ocenio je da napredak Srbije na evropskom putu nije samo napredak ka članstvu u Uniji, već i napredak u ostvarivanju sigurne budućnosti države i građana i ponovio da će Nemačka nastaviti da podržava evropsku perspektivu Srbije.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Krihbaum je ocenio da je Srbija, sa dobrom infrastrukturom i kvalifikovanim kadrom, veoma atraktivno tržište za nemačke investitore, što dokazuje i veliki broj nemačkih kompanije koje posluju u našoj zemlji.


Prema njegovim rečima, Nemačka je spremna da pruži podršku i adekvatnu pomoć u uspostavljanju stabilnijeg pravnog okvira kako bi zainteresovane kompanije, pre svega mala i srednja preduzeća, u većem broju investirala u Srbiji.

Krihbaum je ocenio da dve države imaju dobre političke odnose, koji se razvijaju kroz intenzivnu saradnju na svim poljima i obostrane kontinuirane posete zvaničnika, i pozvao premijerku Brnabić da u što skorijem periodu poseti Nemačku, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
BRUNO

12.05.2018 11:10

Odnosi sa Nemackom su sve bolji.

Suvi intelektualac

12.05.2018 12:21

Srbiji je definitivno mesto u Evropskoj uniji, svidelo se to nekome ili ne!

Suvi intelektualac

12.05.2018 12:23

Iskreno se nadam da cemo imati bezrezervnu podrsku Nemacke na putu ka Evropskoj uniji!

T34

12.05.2018 12:27

Nemacka je jedan od vaznijih partnera Srbije.