SNS: Hitno potrebni izbori u Paraćinu

Autor: Tanjug

Vesti

10.05.2018

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opštinski odbor SNS u Paraćinu saopštio je večeras, povodom uvreda koje su pripadnici privatnog obezbeđenja predsednika Opštine Saše Paunovića izneli na račun opozicionog odbornika Jedinstvene Srbije i atmosfere na današnjoj sednici, da je potrebno što hitnije raspisivanje vanrednih lokalnih izbora jer je trenutna politička situacija u opštini neodrživa.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da je očigledno da se nad odbornicima vrši represija radi očuvanja na vlasti interesne grupe ljudi okupljenih oko Saše Paunovića i da DS-u u Paraćinu kupljeni odbornici više nisu garant vlasti pa istu održavaju metodima prisile i prinude.

Napominje se da su na današnjoj sednici skupštine opštine odbornike opozicije sačekali pripadnici privatnog obezbeđenja Paunovića zajedno sa, kako kažu, lokalnim batinašima. 

- Da bi uopšte mogli da dođu do sale gde se sednice održavaju odbornici opozicije morali su da prođu kroz špalir uniformisanih pripadnika civilne zaštite i aktivista demokratske stranke koji su fotografisali odbornike opozicije - između ostalog navode saopštenju.

- Saša Paunović, kandidat za potpredsednika demokratske stranke koja uživa manje od 2 posto podrške među građanima očigledno pribegava metodima svojih učitelja Đilasa, Jankovića i Jeremića pa primenjuje silu radi vlasti - ističu u SNS Paraćin.


U saopštenju se navodi da je Paunović nedavno pozivao građane Srbije da krenu u nasilne proteste i smene legitimno izabranog predsedika Srbije Aleksandra Vučića, a da su pre toga njegovi funkcioneri i istaknuti članovi DS iz Paraćina pozivali su na javno vešanje Vučića na Terazijama. 

- Jasno je da je njegov cilj što bolje profilisanje među onima koji priželjkuju Srbiji i predsedniku Vučiću rumunski scenario pa zato i ne čudi što otvoreno finansira one kojima je to jedini politički program koji mogu da ponude građanima - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Mila

10.05.2018 21:34

Ako postoji osnovana potreba za raspisivanje izbora treba to i uraditi i time zaustaviti trenutnu vlast u Paracinu kod koje vlada bezzakonje. S obzirom da su tamo zutina vlasti, sve je jasno, kako rade i cime se sluze!

Fudbaler

10.05.2018 21:35

Paraćin kao i svaka opština u Srbiji mora da ima vlast koja će raditi za interes građana. Srbija je na pravom putu razvoja.

Rajko

10.05.2018 21:36

Došlo vreme da se i iz Paraćina oteraju žuti lopovi!

Mrka

10.05.2018 21:43

U Paraćinu vlada haos, velika je politička nestabilnost, narod je nezadovoljan... Trebali bi da re raspišu vanredni izbori.