JANKOVIĆ OTKRIO ISTINU O UCENAMA: DS tražila da ne pravim stranku, Živković tražio funkciju!

Autor: Republika

Vesti

10.05.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da je DS kao uslov za podršku na predsedničkim izborima od njega tražila da ne pravi stranku, kao i da je Zoran Živković posle izbora zahtevao funkciju u Pokretu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Saša Janković

On je naveo da PSG želi savez sa celom autentičnom opozicijom u vezi fer izbornih uslova, ali da može da se ujedini "samo sa ideološki sličnima".

Janković je za NIN istakao da su ga iz DS-a posle izbora pozvali na Glavni odbor i potapšali po ramenu.

- Kada sam shvatio da je za rukovodstvo te stranke "to bilo to", počeo sam da pravim Pokret kao udruženje građana. Ni to im nije bilo pravo, a ja ljudima iz Apela 100 kada smo razgovarali šta ćemo dalje, čak i kad je većina želela stranku, nisam rekao zbog čega stranka nije opcija. Ljutili bi se na DS, a ja sam želeo da ostavim prostor za najbližu saradnju naših organizacija, da DS dobije mesto u predsedništvu Pokreta - naveo je Janković.

Foto: Tanjug/AP
Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Kako je dodao, onda je DS rekao da ne želi u savez sa Pokretom.

- I nisam reč rekao, niti ih je iko kritikovao zbog toga. Kada je PSG odlučio da sa DS "prekinemo planove" o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima, nismo do kraja izneli sva saznanja, koja su se posle pokazala kao tačna. DS je tvrdio i da je rezultat predsedničkih izbora u stvari njihov. Oćutao sam i to. Demantovali su ih tek izbori u Beogradu, ali šteta je načinjena - naveo je Janković.

Možemo samo sa ideološki sličnima

On je naveo da PSG ne može da se ujedini sa političkim organizacijama, koje, "baštine ideje nacionalizma, osporavaju ostvarivanje Ustavom garantovanih ljudskih prava, veličaju ljude optužene za ratne zločine, čiji kadrovi smatraju da je učenje engleskog jezika štetno za decu".

- Možemo i sa njima da se borimo da niko ne pokrade izbore, ali jedno nismo i nećemo biti, sve i kada bi nam neko garantovao da ćemo tako dobiti vlast. Saradnja cele opozicije i zajednički nastup na stvaranju elementarnih uslova za poštene izbore, ni više ni manje od toga - dodao je Janković.

On je rekao PSG ne želi da vraća Srbiju u period DOS-a, već hoće da gradi "budućnost bolju od prošlosti koju smo imali".

- Neosporno je da ovu vlast možemo smeniti samo ujedinjeni, ali ne oko novog vođe, već oko zajedničkih ciljeva kojima je SNS suprotnost i prepreka. A ne da ujedinjeni žmurimo pred problemima i odlukama koje nismo doneli i nećemo da donosimo dok ne pobedimo - istakao je Janković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Jelena

10.05.2018 10:59

Oni samo o funkcijama brinu, mi njih ne zanimamo.

dejana

10.05.2018 11:04

Da li iko može verovati ovim prevarantima ? Dobro da im je funkcija svima mila e to im verujem.

SARA

10.05.2018 11:07

Sitni interesi ne vode nikuda.

Brane

10.05.2018 11:08

Sve lopov do lopova ,samo ti poštenjačina ...Spremali ste ražanj a zeca ni na vidiku,e sad se lovite između sebe.