ĐILAS NAPRAVIO HAOS NA PRVOM ZASEDANJU SKUPŠTINE: Besni tajkun gurao odbornika

Autor:

Vesti

09.05.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi dan, pa odmah haos! Konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda obeležilo je više nego skandalozno ponašanje bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je grubo odgurnuo odbornika SNS Aleksandra Mirkovića, a zatim napustio sednicu zajedno sa svojim odbornicima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Đilas je mimo važećeg pravilnika tražio repliku na repliku, posle čega je reč za govornicom dobio Mirković. Nezadovoljni Đilas surovo ga je odgurnuo kad je Mirković pokušao da se obrati kolegama u sali. Nastao je opšti metež, koji je Đilas iskoristio da pozove svoje članove da s njim izađu iz sale, što je očigledno bio insceniran pokušaj opstrukcije rada parlamenta već na njegovom početku.

MIRKOVIĆ: Đilas hoće nasiljem da zastraši sve one koji ne misle isto kao on

VESIĆ RAZBIO ĐILASA

Mirković je posle incidenta objasnio kako je došlo do koškanja sa Đilasom.

- Dobio sam reč od predsedavajućeg i kada sam krenuo da se obratim, Đilas me je gurnuo sa te govornice. To je samo pokazatelj njegove nemoći, bahatosti, osionosti i bezobrazluka. Moram da istaknem da sam šokiran i duboko iznenađen postupkom bivšeg gradonačelnika koji nasiljem hoće da zastraši sve one koji ne misle isto kao on. Očigledno nije mogao da istrpi argumente i da se pomiri sa istinom da je upropastio grad, a da su oni koji su došli posle njega napravili rezultate - rekao je Mirković.

Komentarišući skandalozni napad u prvom danu zasedanja gradskog parlamenta, odbornik SNS i gradski menadžer Goran Vesić za Srpski telegraf je razobličio Đilasove skrivene namere da ovim incidentom samo pokaže šta će opozicija ubuduće raditi u Skupštini grada.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- Zapanjen sam činjenicom da je Đilas napao odbornika kome je predsedavajući dao reč. Upozoravali smo danima da on ovako nešto priprema, da neće dozvoliti konstituisanje parlamenta kako bi izmenio izbornu volju građana. Pokušao je, ali nije uspeo samo zahvaljujući reakciji naših odbornika. Jasno je da je to čovek koji misli da je nasilje rešenje za sve njegove probleme. Đilas je reagovao kad sam ga pitao kako je oteo kuću "Velikog brata" u Pionirskom gradu i zarađivao kad je sam sebi dodelio kiriju od 416 evra mesečno za 2.000 kvadrata i kao gradonačelnik se obogatio. Mislim da imam pravo da ga pitam šta je radio kao gradonačelnik jer nije nepoznata ličnost i građani to treba da znaju - navodi Vesić napominjući da Đilas u prošlom sazivu nije bio na 42 sednice, a da je u ime nerada zaradio 634.000 dinara.

VESIĆ: Reagovao je kad sam ga pitao kako je oteo kuću "Velikog brata" u Pionirskom gradu i obogatio se kao gradonačelnik

REIZABRAN NIKODIJEVIĆ

Inače, na sednici je odlučeno da Nikola Nikodijević iz koalicije SPS-JS ponovo bude predsednik Gradske skupštine, za čiji je izbor glasalo 66 odbornika. Prethodno su bili potvrđeni mandati novim odbornicima, a u nastavku sednice izabrani su zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Skupštine, Administrativna komisija i novi sastav Gradske izborne komisije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading