DOBIJAMO DOKAZ O POSLEDICAMA BOMBARDOVANJA: Italijanski senator otkriva istinu o NATO zločinima

Vesti

09.05.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina o osiromašenom uranijumu kojim NATO i danas ubija građane Srbije neće moći da se zataška! Uvaženi italijanski senator Đan Pjero Skanu, koji je dokazao da su mnogi italijanski vojnici iz misije na Kosovu umrli upravo zbog dejstva ovog teškog metala, svedočiće o tome pred srpskom komisijom.

RepublikaFoto: youtube.com/Gluditta Pini
Đan Pjero Skanu

BORAC ZA PRAVDU

Skanu je glavni dokaz o stravičnim dejstvima NATO bombi, a pre svega osiromašenog uranijuma, već predao dr Darku Laketiću, predsedniku Odbora za zdravstvo Narodne skupštine i bivšem pomoćniku ministra zdravlja, koji će biti predsednik naše komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja. Reč je o izveštaju na oko 1.000 strana, zasnovanom na svedočenjima italijanskih vojnika, lekara i drugih stručnjaka upućenih u dešavanja 1999. godine. U izveštaju se, između ostalog, navodi da su italijanski vojnici bili izloženi velikom zračenju na Kosovu, što je posledica NATO bombi i izuzetno štetne municije koju je Alijansa koristila u Srbiji.

Đan Pjero Skanu spreman da pred našom komisijom svedoči o užasnom dejstvu osiromašenog uranijuma

Dr Laketić je potvrdio za Srpski telegraf da je preveo izveštaj senatora Skanua i da će to biti jedan od glavnih dokaza u radu komisije.

- Bio sam gost gospodina Skanua u Italiji. On je veliki humanista i borac za pravdu. Uprkos mnogobrojnim pritiscima, do kraja je istražio čemu su sve bili izloženi italijanski vojnici u mirovnim misijama i dokazao da su na Kosovu bili izloženi osiromašenom uranijumu, zbog čega je veliki broj njih kasnije oboleo od raka i umro - priča dr Laketić, potvrđujući da će komisija najverovatnije biti formirana sledeće nedelje i da će on biti njen predsednik.

LAŽI ALIJANSE

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković najavila je da je Skanu spreman da dođe u Srbiju i svedoči pred našom komisijom:

- Dr Laketić je mnogo pomogao da se osnuje parlamentarna istražna komisija, a gospodin Skanu biće jedan od ključnih svedoka. On je spreman da dođe, da iskaz, čak i da gostuje u našim medijima. Njegov izveštaj je veoma značajan za našu istragu. Obiman je, detaljan i vrlo ozbiljan, a nije ga bilo lako uraditi jer vojna industrija svuda ima jak uticaj.

NATO je pre nekoliko dana opovrgao da je osiromašeni uranijum štetan, pozivajući se na rezultate rada komisije koju su oni navodno formirali čim su se pojavile prve medijske i druge optužbe o posledicama koje izaziva ovo oružje.

BROJKE

78

DANA TRAJALO BOMBARDOVANJE SR JUGOSLAVIJE

36

HILJADA LJUDI U SRBIJI SVAKE GODINE OBOLI OD RAKA

19

HILJADA PACIJENATA SVAKE GODINE UMRE U SRBIJI OD OVE BOLESTI

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
predsud

09.05.2018 06:20

NATO ubice koji su na Srpskoj zemlji stvorili narkokriminalnu enklavu u kojoj vladaju ubice i zlocinci pred sud. Da plate stetu koju su nam naneli a ne da se prave francuzi i da uranijum predstavljaju kao bonbonice za decu. Po njihovom mi treba spomenik da im podignemo sto nas bombardovase i to tako da ce nas narod umirati sledecis sto godina zbog njihove ljubavi. Zweri! Samo kad vidim koga oni podrzavaju u juznoj pokrajini i po svetu, jasno je kakvi su. To sto podrzavaju koljace Srpske nejaci govori mnogo vise o njima samima.