Sagovornici Srpskog telegrafa saglasni: MALI PRAVI IZBOR ZA MINISTRA FINANSIJA

Autor:

Vesti

08.05.2018

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujem da će SNS podržati izbor Siniše Malog za novog ministra finansija ako ga premijerka Ana Brnabić predloži, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Time je potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa da će prvi čovek Beograda sesti u fotelju ministra finansija posle ostavke Dušana Vujovića iz ličnih razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Malog je na ovo mesto preporučilo više nego uspešno vođenje grada od aprila 2014, kad je postao gradonačelnik. Za vreme četvorogodišnjeg mandata u Beogradu je započela realizacija kapitalnog građevinskog projekta "Beograd na vodi", a uspešno je završeno i preuzimanje propalog srpskog avio-prevoznika, čime je stvorena profitabilna avio-kompanija "Er Srbija".

MALI: Uvek ću biti na raspolaganju Srbiji i svojim sugrađanima ma koji posao obavljao

SMANJIO DUG U GRADSKOJ KASI

Osim ovih najznačajnijih projekata, kao i mnogih drugih, Malog za funkciju ministra finansija preporučuje i to što je uspeo da dug u gradskoj kasi, koji je zatekao posle rukovodstva Dragana Đilasa, sa milijardu i 118 miliona evra smanji na 455 miliona. On će sada da polaže račune premijerki, s kojom je inače u odličnim odnosima još od srednje škole, kada su se intenzivno družili.

Uspešan je, operativan i ne postoji bolje rešenje od njega u ovom trenutku

Ekonomista Miladin Kovačević

Siniša Mali za Srpski telegraf kaže da mu funkcije nikad nisu bile važne, već mu je mnogo bitnije, kako ističe, da može da uradi nešto korisno za narod i državu.

- Uvek ću biti na raspolaganju Srbiji i svojim sugrađanima ma koji posao obavljao. U poslednje četiri godine u Beogradu smo uspeli da prepolovimo dug grada napola, da stabilizujemo javne finansije, da pokrenemo projekat "Beograd na vodi" i brojne druge investicije. Nadam se da ću i u budućnosti moći da doprinesem. Važno mi je da sam u timu Aleksandra Vučića jer je to tim koji je ostvario konkretne rezultate i koji je građanima vratio nadu u bolji život - poručio je Mali.

DOBAR MENADŽER

Ekonomista Miladin Kovačević navodi za naš list da je Mali pravi čovek na pravom mestu i da u ovom trenutku ne postoji bolje rešenje od aktuelnog gradonačelnika.

- Mali je uspešan i operativan sa stručnim poslovnim bekgraundom kada su u pitanju finansije. Ne kažem da nema stručnijih ljudi, ali su nedovoljno dobri menadžeri ili nisu dovoljno kvalifikovani u sferi javnih finansija. Mali ima i političku podršku, što je veoma važno, pa kad se sve sabere, zaista nema boljeg rešenja u ovom trenutku niti ja vidim ko bi mu bio prava alternativa - smatra Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading