VOJNE POČASTI ZA SRPSKOG PREDSEDNIKA: Vučić doputovao u Tursku, dočekao ga Erdogan

Autor: Tanjug

Vesti

06.05.2018

15:26 >> 17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Istanbul, gde je započeo dvodnevnu posetu Turskoj. Njega je na aerodromu, uz vojne počasti, dočekao predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, na čiji poziv boravi u ovoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Srdačan doček: Erdogan i Vučić
Iz  časa u čas
19.01 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dali su i prve izjave za medije. Vučić je naglasio da su politički odnosi između dve zemlje na najvišem nivou, dok je Erdogan naglasio da je Srbija ključna zemlja na Balkanu. O tome opširnije možete pročitati ovde.

18.43 - U Turskoj potpisani i prvi konkretni sporazumi.

RepublikaFoto: Tanjug/D.Goll

 

18.18 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na Poslovnom forumu u organizaciji Odbora za spoljne ekonomske odnose Turske.
RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
17.20 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas u Istanbulu sa biciklistima, koji su u okviru ture "Most prijateljstva" putovali od Stambol kapije u Beogradu do Beogradske kapije u Istanbulu.


U delegaciji Srbije koju predvodi šef države su ministri Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Predsednik Vučić i Erdogan prisustvovaće u Istanbulu Poslovnom forumu u organizaciji Odbora za ekonomske odnose Turske.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Pretresaće brojne teme: Predsednik Srbije i predsednik Turske

Na forumu će se, pored dvojice predsednika prisutnima obratiti predsednik Odbora za spoljne ekonomske odnose Turske Omer Džihad Vardan, ministar privrede Turske Nihad Zajbečki, kao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


U ponedeljak će predsednik Vučić boraviti u Ankari, gde će najpre položiti venac ispred mauzoleja Mustafi Kemalu Ataturku.

Potom će se sastati u Narodnoj skupštini Turske sa predsednikom parlamenta Ismailom Kahramanom.


Zatim je predviđeno polaganje cveća stradalima tokom neuspelog puča 2016. godine u pratnji predsednika turskog parlamenta.

Predsednik Srbije, potom, će se sastati sa svojim turskim kolegom u Predsedničkoj palati, gde će prvo imati sastanak u četiri oka, tokom kojeg će ministri imati bilateralne susrete, a zatim će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje i potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Predsednici Vučić i Erdogan će se posle sastanka obratiti medijima, a šef turske države će u čast visokog gosta iz Srbije prirediti svečanu večeru.

- U okviru posete biće održan i prvi sastanak Visokog saveta za saradnju Turske i Srbije. Na sastancima će se, takođe, razgovarati i o bilateralnim odnosima Srbije i Turske koji će doprineti regionu, kao i koracima koje treba preduzeti da bi se oni ojačali - navedeno je u saopštenju iz turskog Predsedništva.

Razvoj situacije na regionalnom i međunarodnom nivou takođe će biti na dnevnom redu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
rade

06.05.2018 15:30

Docek naseg predsednka je slika o tome da je danas Srbija dobrodosla u mnoge strane drzave.

Milana

06.05.2018 15:31

Takav doček je i zaslužio Vučić!

lola

06.05.2018 15:32

Unapredjene odnosa i jacanje ekonomske saradnje sa Turskom je za nas veoma bitno!

Vera

06.05.2018 15:41

Veoma prijatna i lepa dobrodoslica nasem predsedniku od strane Erdogana.