Lečić: Đilas se ne pita, neće nam on birati lidera partije

Autor:

Vesti

04.05.2018

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na izbor predsednika Demokratske stranke neće uticati ni Dragan Đilas niti Aleksandar Vučić, poručio je aktuelni potpredsednik DS Branislav Lečić. U razgovoru za Srpski telegraf najavio je da će već u ponedeljak podneti kandidaturu za stranačkog lidera, ali i ko će biti u njegovom timu ako pobedi na stranačkim izborima, zakazanim za 2. jun.

Foto: instagram.com/branislavlecic
Branislav Lečić

- U ponedeljak podnosim listu svojih saradnika koji se jednim delom preklapaju sa listom Dragana Lutovca i Gordane Čomić, a među njima su Dragan Šumarac, Aleksandra Jerkov, Sveta Malinović, Srđan Milivojević, kao i još jedna žena čije ću ime ostaviti u tajnosti do ponedeljka.

P: Očekujete li da osim vas troje bude još pretendenata na mesto šefa stranke?

- Nemam saznanja da ćemo imati i četvrtog konkurenta.

P: Bivši predsednik DS Bojan Pajtić tvrdi da će predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić učestvovati na izborima demokrata, u smislu da će on odlučivati o njima. S druge strane, poslanik Đorđe Vukadinović kaže da će demokrate birati između Vučića i bivšeg lidera DS Dragana Đilasa. Ima li istine u ovim tvrdnjama?

DS ima svoj istorijski pedigre i on je i osnivač i borac za demokratske ideje, od kojih ne odstupa

- DS je ozbiljna partija sa jakom infrastrukturom i sve te takozvane uticaje apsolutno melje. DS ima svoj identitet i nema šanse da i jedan od tih uticaja u stranci pobedi. Moguće je da je stranka baš zato što je loše prošla na izborima interesantna za to o čemu vi pričate, ali ne zaboravite da DS ima svoj istorijski pedigre i on je i osnivač i borac za demokratske ideje, od kojih ne odstupa. Može privremeno da se zatekne u lošem stanju, ali uvek iz toga uspešno izlazi. DS je u potpunosti stranka pristojnih i nezavisnih ljudi i uvek je promišljen i samostalan kad odlučuje i o sebi i o Srbiji.

P: Kakav je odnos DS sa Draganom Đilasom trenutno?

- Jasno je da mi svi kao opozicija moramo da se ujedinimo da bismo promenili režim na sledećim izborima. Ipak, pojedinačne odnose trenutno ne definišemo. DS ima svoj vrednosni sistem i svako ko se s njim uklapa dolazi u obzir za koaliciono partnerstvo.

P: Može li na vas neko van stranke sutra uticati?

- Ja sam u DS došao kada je počeo da slabi i kada nije bio na vlasti. Tu sam da ga podignem i oslobodim bilo kakvog uticaja, da bude ono što jeste, samostalni subjekt srpske političke scene, pogotovo u ovom delikatnom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Ika

04.05.2018 19:03

DS je ozbiljna partija sa jakom infrastrukturom...nista smesnije nismo procitali u zadnje vreme. Kakva ozbiljna partija i sa kojom jakom infrastrukturom gospodine Lecicu? Ko to vas vise podrzava i ko vama vise veruje.

Marina

04.05.2018 19:07

Skroz je svejedno ko ce biti predsednik DS, ta stranka je dotakla dno.

Andjelija Komic

04.05.2018 19:08

Udario prijatelj na prijatelja, a do jucerasnji prijatelji.

fujj

04.05.2018 19:47

@Andjelija Komic - a sta ocekivati od demokrata