PLENKOVIĆ: Hoćemo saradnju sa Srbijom, ali Vulinu OSTAJE ZABRANA!

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2018

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska ostaje otvorena za saradnju sa Srbijom, ali i dalje čvrsto stoji na odbrani svog dostojanstva i zaštite nacionalnih interesa, rekao je danas premijer Andrej Plenković na sednici hrvatske vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

On je svoj kabinet obavestio da je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u subotu Beogradu uputilo notu, nakon izjava srpskog ministra odbrane, kojom je do daljnjeg Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Plenković je pritom napravio lapsus rekavši da je MVEP zabranilo "ulazak Vulina u Srbiju", ali su ga saradnici brzo ispravili, a on je nastavio:

- Smatrali smo da njegov dolazak ne bi doprineo smanjivanju tenzija i izgradnji dobrosusedskih odnosa. Ta naša poruka je bila jasna. Želimo saradnju, to smo dokazali, odlaskom ministara Butkovića i Bošnjakovića u Beograd nakon posete predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu.

Plenković je rekao da je predsednik sabora Gordan Jandroković "u dobroj veri" bio u Beogradu, ali da, kako je rekao, incident koji se dogodio u Skupštini Srbije nije doprineo daljem uspostavljanju kvalitetne saradnje.

- Hrvatska ostaje otvorena za dalju saradnju sa Srbijom i čvrsto stoji na odbrani svog dostojanstva i zaštite nacionalnih interesa - rekao je Plenković i dodao da je to stav Vlade Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
JovicaBabic84

26.04.2018 10:08

Ovo je klasicno licemerno ponasanje Hrvatske!

delije1389

26.04.2018 11:59

@JovicaBabic84 - Oni se ponasaju kako hoce.

misko

26.04.2018 10:25

Ocito da Vama smeta cela Srbija..nije problem u jednom coveku-to Vam je samo izgovor.

Zoran

26.04.2018 10:27

Bas im je dobra saradnja kad stoji zabrana za vulina.