BRNABIĆEVA: Radimo sve za građane - unapređujemo vladavinu prava!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prvom osnovnom sudu je predstavljen Pravosudni-infomacioni sistem koji će omogućiti dnevno ažuriranje izveštaja o radu sudova, kao i statistiku podataka o sudski postupcima, a premiijerka Ana Brnabić poručuje da Vlada nastavlja da radi na unapređenju vladavine prava, među kojima je reforma pravosuđa jedna od najvažnijih.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Brnabićeva: Sve smo bliži EU

Brnabić kaže da je reforma pravosuđa jedna od najvažniih na putu Srbije ka EU, ali i jedna od najvaznijih stvari za građane Srbije i nastavak strukturnih reformi.

- Ovo što radimo radimo zbog građana Srbije i privrede, a onda će posledično to nas dovesti bliže EU  - rekla je premijerka.

Istakla je da je elektronska uprava jedan od alata i za povećanje efikasnosti i transparentnosti pravosuđa koje će omogućiti da se uoče "uska grla" i da se rešavaju problemi i dodatno olakša rad pravosuđa.

Zahvalila je Ministarstvu pravde na predanom radu ne samo u okviru e-Uprave nego generalno u reformi pravosuđa.

- U poslednjih godinu dana uradili ste jedan ogroman i herojski posao. Čestitam ministarki Kuburović i celom njenom timu. Napravili ste primetni iskorak. Građani i privreda će ovo uočiti u mesecima pred nama, ali je važno da smo napravili revolucionarne korake - kaže Brnabić.

RepublikaFoto: pixabay.com

Svi podaci Pravosudno-informacionog sistema, navela je premijerka, od danas su dostupni na portalu otvorenih podataka Vlade Srbije, te dodala da je, kada je reč o transparentnosti, Ministrastvo pravde jedno od ministarstava koje predvodi Srbiju i resore u vladi u transparentnosti.

Navela je i da će građani sve satističke podatke moći da nađu i na portalu vlade i da to daje primer i ostalim državnim organima da slede taj put.

- Važno je da za građane imamo efikasno i transparentno pravosuđe - rekla je premijerka i zahvalila sudovima, sudijama i svim radnicima u pravosuđu što su otvoreni za ovakve promeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Pekic

25.04.2018 15:34

Reforma pravosuđa jeste jedna od najvažnijih.

Smreka

25.04.2018 16:00

Vladavina prava je najvaznija u jednoj dezavi

Stuka

25.04.2018 16:22

Reforma je uvek dobra!

Stuka

25.04.2018 16:22

Ovo je lepa vest!