VUČIĆ SA BELGIJSKIM PREMIJEROM: Želimo rešenje sa Kosovom, ali KOMPROMIS TRAŽI DVE STRANE!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

24.04.2018

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora sa belgijskim premijerom Šarlom Mišelom o evropskim integracijama Srbije, bilateralnim odnosima i regionalnoj saradnji, obratio se medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić: Kompromis traži dve strane, a ne jednu

- Mnogo toga sma čuo i naučio. Sagledavali smo odnose u regionu i put Srbije ka EU. Gospodin Šarl Mišel je izneo neke nove predloge koji u budućnosti mogu biti interesantni. Bilateralni odnosi su dobri. Kontakti između ljudi se povećavaju. Broj turista se povećao - istakao je Vučić.

- Razgovarali smo o Evropskom putu i najvažnija tema je da mi imamo najveću prepreku na putu ka EU, a to je sporazum koji treba postići sa Prištinom. Mi smo spremni na sporazumna rešenja. Treba da postoji kompromis sa obe, a ne sa jedne strane. Zahvalan sam Šarlu Mišelu što smatra da treba Srbija da bude u vrhu prioriteta EU. Mišel je za razliku od mnogih ne samo čuo nego i slušao šta je to što mi osećamo, mislimo i što je realno uraditi u budućnosti. Teško mi je da se setim da sam imao razgovor iz koga sam mnogo toga naučio - istakao je predsednik.

On dodaje da se nada da će biti još susreta, kao i da je pitanje Kosmeta pitanje budućnosti.

- Kao što smo uspeli da smanjimo javni dug, nezaposlenost, da imamo suficit, mislim da i ćemo imati šansu da i teže političke probleme rešimo - kazao je Vučić.

Šarl Mišel se zahvalio na dobrodošlici i plodnim razgovorima.

- U mojim očima su ti razgovori veoma važni. Bilo je sadržajno jer smo mogli da vidimo na koji način možemo da unapredimo saradnju. To je bila idealna prilika da razgovaramo o policijskoj saradnji. Smatram da je Evropa jedna velika raskrsnica i da je jakovažno da se očvrsne saradnja i prosperitet - kazao je Mišel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Joca

24.04.2018 11:24

Srbija pristaje jedino na komrpomisno resenje Kosova.

Nina

24.04.2018 11:30

Jedino se kompromisom moze resiti problem na Kosovu.

Mara

24.04.2018 11:31

Nece vise samo Srbija da se trudi. Ili svi, ili niko.

ana

24.04.2018 11:34

Nikada nije bilo i nece biti dve starne