ĐURIĆ ČESTITAO DAN STUDENTIMA NA KIM: Vaš univerzitet ostaće u okviru obrazovnog sistema Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

22.04.2018

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić čestitao je danas studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici njihov dan, 23. april, poželevši im da ostanu čuvari srpskog identiteta i institucionalnog prisustva Srbije u našoj južnoj pokrajini, ali i garant budućnosti srpskog naroda na tim prostorima.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

- Vaš univerzitet ostaće u okviru obrazovnog sistema Srbije, jer za naš narod na Kosovu i Metohiji to je pitanje od strateškog značaja. Neka vaša mladost, energija i znanje budu temelja bolje i snažnije nacionalne građevine, a vaša dela na ponos ovoj i budućim generacijama - poručio je Ðurić u čestitki.

On je naglasio da studenti Prištinskog univerziteta u Vladi Srbije i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju imaju pouzdanog partnera, koji će dati sve od sebe da bi se unapredili uslovi njihovog studiranja, poboljšao kvalitet obrazovanja i studentski standard.

- Na vama je studije iskoristite za sticanje znanja, novih ideja i intelektualnih dostignuća, kako biste u budućnosti pomogli da vaše i naše Kosovo i Metohiju vodimo putem napretka i prosperiteta. Vreme u kome živimo je složeno i puno izazova i iskušenja na koje ćemo moći da odgovorimo u prvom redu naoružani znanjem, mudrošću i vašom snagom i energijom - naveo je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (78)

Loading
ognjen

22.04.2018 19:41

Srbija će brinuti da se oni mogu školovati na KiM

jagos

22.04.2018 19:52

@ognjen - uvek cemo biti uz omladinu i nas narod sa juga

kosta

22.04.2018 23:14

@jagos - U decu treba ulagati jer oni su buducnost ove zemlje

Mitar Odović

23.04.2018 04:32

@ognjen - ognjen:Srbija će omogućiti normalne uslove studentima na KiM da mogu nesmetano da se školuju.