ĐURIĆ U MITROVICI: Nema volje za političkom istinom

Autor: Tanjug

Vesti

20.04.2018

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kako je najavljeno stigao je u Kosovskoj Mitrovici gde je istakao da Srbija ostaje nepokolebana u borbi za političke ciljeve.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić drugi put na Kosovu posle incidenta

On je rekao da je među njima jedan od najvažnijih formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Đurić je istakao da je Srbija juče poslala jasnu poruku Evropskoj uniji, koja je 4. aprila proglasila da teče rok od četiri meseca za izradu statuta ZSO i dodao da je jedan od ključnih preduslova za njeno formiranje da Priština prilagodi pravni okvir. 


- Videćemo da li govore istinu, ne verujem da politička volja za to postoji, ali mi ćemo nastaviti da radimo naš posao da se borimo sa ovim ljudima da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima kao država - rekao je Đurić prilikom obilaska stambene zgrade u naselju Bošnjačka Mahala. 

On je kazao da je vlada Srbije na jučerašnjoj sednici odobrila novi paket pomoći i podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji koji podrazumeva stambeno zbrinjavanje, razvoj poljoprivrede, kao i razvoj banjsko-turističkog i lečilišnog kompleksa u Banjskoj. 

Prema njegovim rečima, odobren paket znači petostruko više izdvajanje za poljoprivredu u srpskim sredinama kroz programe podsticaja za stočarstvo i ratarstvo. 


- Cilj je da pošaljemo jasnu poruku da našem narodu na KiM pripada ostanak i opstanak, da im se poprave uslovi života - kazao je Đurić. 

Đurić je najavio da će u maju u Kosovskoj Mitrovici biti održan veliki Biznis forum na kome će učestvovati neke od najvećih srpskih kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
milica

20.04.2018 15:40

Priština neće ni posle 4 meseca ispuniti svoje obaveze u vezi ZSO

KALVARIJA

21.04.2018 06:51

@milica - jako mi je žao sto moj narod i nase rukovodstvo i ovaj mladi covek toliko ulažu u mir i mirno resenje dok pristina sve ignorise, a njima se sve tolerise.

Bibi

20.04.2018 15:41

Srbija ne sme da odustaje od svojih ciljeva.

kosta

20.04.2018 16:32

@Bibi - Rad i trud se na kraju uvek isplati