(VIDEO) ŠEŠELJ GRMI: Kome "d'uzmu" mandat?!

Autor: Republika

Vesti

19.04.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećate se onog antologijskog "Jutjub" snimka "Kome d'uzmu prase"? I kakve to veze ima sa srpskom političkom scenom? E, pa, ima. Jer, upravo u tom stilu reagovao je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na mogućnost da mu bude oduzet poslanički mandat nakon što ga je Haški tribunal ipak osudio na 10 godina koje je Vojvoda već odslužio u haškom kazamatu. Kome "d'uzmu" mandat? - grmi šef radikala, baš kao što akter navedenog videa grmi i na samu pomisao da bi sudski izvšitelji mogli da mu oduzmu svinje ukoliko ne izmiri pretplatu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ostaje poslanik: Vojislav Šešelj

I kao što u pomenutom "Jutjub" hitu vremešna gospođa pominje da će "raditi i motka i kukača i štap", tako i Vojvoda poručuje da će se boriti i "nogama i rukama".

Šalu na stranu, lider SRS danas se u svom obraćanju novinarima osvrnuo i ukazao da se član zakona koji se odnosi na oduzimanje mandata tiče onih koji su osuđeni ili tek treba da budu optuženi, a nigde ne kaže da se oodnosi na onog koji je osuđen i ko je odslužio kaznu. 

- S mojim mandatom se ništa ne dešava. Ko meni može da oduzme mandat? Gde i kome da ga predam? Boriću se rukama i nogama. U presudi ne stoji da sam ratni zločinac, a ako se pokrene postupak, tek ćete videti šta ću da radim. A znate da imam bujnu maštu - zapretio je Šešelj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading