BRNABIĆEVA O ŠEŠELJEVOM PALJENJU HRVATSKE ZASTAVE: To nisu vrednosti koje smo kao društvo postavili

Autor: b92.net, Republika

Vesti

18.04.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić osudila je ponašanje lidera SRS, poslanika i haškog osuđenika Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Osudila Šešeljev gest: Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije je saopštila da Šešeljevo ponašanje, nakon incidenata sa hrvatskom delegacijom i hrvatskom zastavom, nedvosmisleno, direktno i najoštrije osuđuje.

- Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti nije ponašanje koje predstavlja Srbiju - navela je.

Brnabićeva je apelovala na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima "koje smo kao društvo postavili". 

- "Da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi. Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo - navela je premijerka. 

Ana Brnabić je istakla da su nedavnim sastancima predsednika Srbije i predsednice Hrvatske "odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku". 

- Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u celom regionu. Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana - navela je ona. 

Premijerka je istakla da je Srbija je iskreno i duboko posvećena saradnji, razumevanju i dijalogu. 

- Ovo su vrednosti Srbije koja je okrenuta boljoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ovog regiona - navela je. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Zoi

19.04.2018 10:11

Seselj to nije smeo da uradi.

Pljuckavac

19.04.2018 11:31

Srbija ide u drugom smeru!

Waffenruhe

19.04.2018 12:35

U pravu je premijerka!

Waffenruhe

19.04.2018 12:38

Seselj, to nije smeo nikako da uradi. Mi, nismo Hrvati.