ČISTKA U SNS: Do kraja maja pojedini funkcioneri lete iz stranke

Autor: Blic, Republika

Vesti

15.04.2018

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić najavio je da će do kraja maja neki članovi stranke i funkcioneri koji nisu dobro radili biti isključeni iz stranke ili smenjeni sa pozicije na kojoj se nalaze.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ


- Mora da postoji temeljna analiza rada jer nisu svi podneli isti teret tokom kampanje. Sagledaćemo i učinak naših lokalnih funkcionera u opštinama gde nisu bili izbori.Ukoliko građani nisu zadovoljni njihovim zalaganjem, ako nema rezultata, moraćemo tim pojedincima da se zahvalimo i napravimo promene. Očekujem da posao završimo do kraja maja - kaže Glišić za "Blic".

On dodaje da će Izvršni odbor stranke sprovesti kontrolu.

- Posledice su predviđene statutom stranke. Za nedostojne-isključenje, za one koji nemaju rezultate - smena", rekao je on i dodao da to važi za sve u stranci, ukljucujući i one koji su na funkciji ministra ili potpredsednika stranke.

Komentarišući rezultate izbora u Beogradu i to što su oni pokazali slabost opozicije i da li to odgovara SNS, Glišić kaže:

- Njihova slabost je njihov problem, a rezultat je njihove lopovske politike, nerada i štetočinskog odnosa prema Srbiji i našem narodu".


Na pitanje kako vidi mogućnost da gradonačelnik Beograda postane Zoran Radojičić koji nije "vojnik stranke" i da li bi to moglo da izazove nezadovoljstvo u SNS, Glišić diplomatski odgovara da je SNS ponosna na listu "Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd", kojoj su građani dali, kako kaže, veličanstveno poverenje.

Na pitanje da li je vladi potrebna rekonstrukcija, on kaže da je uvek dobro podvući crtu i sagledati pojedinačne rezultate, šta je to što je svako od članova Vlade u okviru svog resora uradio za Srbiju i građane.

Upitan koji ministar iz SNS ne zaslužuje dalje mesto u vladi, on kaže da će to reći na sednici Predsedništva kad bude saslušao sve, video sve izveštaje i kada bude imao sve argumente za i protiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (134)

Loading
Iva

16.04.2018 04:12

Ima onih koji su nedostojni funkcija koje obavljaju i ne rade svoj posao kako treba. Sve njih treba ispratiti iz stranke, jer ne zaslužuju da budu u njoj.

olja

16.04.2018 04:27

Malo novina nikome nece biti na odmet. Obicno kada se odbaci losa energija sve krene na bolje,zar ne?

doda

16.04.2018 04:28

Takvo je vreme da danas niko nije nezamenljiv.

Marko Lučić

16.04.2018 04:28

Pa to je normalan proces.Onaj ko ne ostvaruje očekivane rezultate, svoje mesto mora da ustupi nekom drugom.