VUČIĆEVA izjava o Siriji UDARNA VEST na portalu Raša Tudej

Autor:

Vesti

14.04.2018

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku pažnju ruskih medija privukla je izjava predsednika Aleksandra Vučića o situaciji u Siriji, u kojoj je istakao da je sukob bolno sećanje na ono šta smo prošli.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još danas izjavio da naša zemlja ne bi trebalo da se meša u sukob dve sile

Vučić je ovom prilikom komentarišući napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji rekao da to za nas predstavlja bolno podsećanje na period kroz koji smo prošli, prenosi srbijadanas.com.

- Za sve nas koji smo stariji od 18-19 godina ovo pre svega predstavlja jedno bolno podsećanje za period kroz koji smo prošli - rekao je Vučić danas za RTS, a preneo najveći ruski medij Raša Tudej i objasnio da je predsednik mislio na poglavlje u istoriji Srbije kada je NATO izvršio vojnu agresiju na Jugoslaviju.

RT podseća da je bombardovanje Jugoslavije trajalo 78 dana počev od 23. marta do 29. juna '99 godine i da među stradalima u NATO agresiji na našu zemlju ima mrtvih civila

Isti portal piše, da je Vučić istakao da je Srbija mala zemlja i da ne treba da se meša u bilo kakav konflikt širom sveta.

- Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde - rekao je Vučić.

Nakon izjava Vučića, RT je na kraju teksta podsetio da većina Srba ne bi prihvatila izvinjenje NATO, a da samo 10 odsto stanovnika naše zemlje vidi Srbiju kao članicu NATO saveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
SlobodanBG

15.04.2018 10:49

To je jako bolan period bio, ne ponovio se nikada!

Lina

15.04.2018 11:03

Bolna tema za nas!

Lina

15.04.2018 11:04

Zaboraviti nećemo!

Soldat

15.04.2018 13:38

Vucic, zna sta prica!