TVITER OBRAČUN: Janković napao Čepurina zbog Šešelja, evo kako je odgovorio ruski ambasador

Autor: Republika

Vesti

12.04.2018

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana Srbije (PSG) napao je na Tviteru ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina. I ubrzo potom dobio odgovor ruskog diplomate.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Svašta sebi daje za pravo: Saša Janković

Povod za polemiku na ovoj društvenoj mreži bila je presuda Mehanizma, naslednika antisrpskog suda u Hagu, po kojoj je lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj osuđen na 10 godina robije.

Raspravu na Tviteru pokrenuo je Janković, osvrćući se na Čepurinove reču u kojima je ruski ambasador konstatovao da je presuda Šešelju "očajan pokušaj da se bar nekako opravda njegovo zadržavanje u pritvoru skoro 12 godina".

Upravo na ovu Čepurinovu poruku reagovao je lider PSG.

- Kada PSG bude preuzeo odgovornost u Srbiji niko, pa ni strani ambasadori, neće moći da štiti ratne zločince. Svi druga pitanja su manje značajna - naveo je Janković očigledno želeći da isprovocira ruskog ambasadora.

RepublikaFoto: youtube.com/Miroslav Antelj
Sve rekao u jednom tvitu: Aleksandar Čepurin

Usledio je Čepurinov odgovor.

- Ratni zločinci su oni koji su krvi za stradanja stotina hiljada Srba na teritoriji bivše Jugoslavije, bombardovanje i rasparčavanje Srbije, a nisu snosili nikakvu odgovornost.

Sasvim je, inače očigledno, da Janković ima potrebu da komentariše stavove isključivo ruskog ambasadora, pošto se do sada niti jednom prilikom nije javno oglasio kad je u pitanju, recimo, američki ambasador Kajl Skot. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (75)

Loading
robinhude84

12.04.2018 18:38

Bas mu je lepo odbrusio Cepurin!

delije1389

13.04.2018 04:17

@robinhude84 - E J ankovicu kako ti nije sramota.

radovan

12.04.2018 19:03

Janković je u više navrata pokazao da je izdajnik Srpskog naroda. Vreme je da se sa njim obavi ozbiljan razgovor.

Nada

12.04.2018 19:04

Presuda Seselju je sramotna !Svi Srbi koji podrzavaju ovu presudu i rad ovog suda koji nema veze sa pravom i zdravim mozgom su" dno dna"!