VUČIĆ RAZGOVARAO SA IZETBEGOVIĆEM: U fokusu bilateralni i odnosi u regionu

Autor: Tanjug

Vesti

08.04.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči svoje sutrašnje posete Mostaru, telefonom razgovarao sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić i predsedavajući Izetbegović su razgovarali o bilateralnim odnosima dveju zemalja i sveukupnim odnosima u regionu, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su mir i stabilnost u regionu uslovi za sveobuhvatni napredak svih i da će zato odgovornim i posvećenim zajedničkim radom dati svoj puni doprinos bilateralnoj i regionalnoj saradnji. 

Predsednik Vučić i predsedavajući Izetbegović su istakli da je potrebno preduzeti konkretne korake koji bi vodili ka rešavanju otvorenih pitanja, posebno ubrzanju razgraničenja između Srbije i BiH. 

Oni su razmotrili i različite mogućnosti za realizaciju novih zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, od kojih se po značaju izdvaja autoput između Beograda i Sarajeva, koji bi, osim ekonomske koristi, imao i veliku političku važnost.


Predsednik Vučić je pozvao predsedavajućeg Izetbegovića da poseti Srbiju, kako bi što skorije nastavili ovaj razgovor.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću čestitao Vaskrs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Arditi

09.04.2018 15:17

Vucic je uvek za kompromis i mirno resenje, pa ce tako biti i sada.

Bunar

09.04.2018 15:36

Bez razgovora nema napredka u odnosima regiona.

Bunar

09.04.2018 15:37

Vučićeva politika pomirenja daje rezultate.

Mia

09.04.2018 16:12

Vučić se uvek zalagao za mir i stabilnost.