PRIŠTINSKI MEDIJI: Hapšenje Đurića nanelo štetu i KOSOVU!

Autor: Tanjug

Vesti

06.04.2018

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je usledilo nakon brutalnog hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i njegovo povlačenje sa lisicama na rukama po centru Prištine, nanelo je štetu Kosovu, piše prištinski portal GazetaExpress.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sve nas je slomilo

Iako bi, kako se navodi, mnogi mogli biti zadovoljni što je šef vladine Kancelarije za Kim, Marko Đurić, sa lisicima na rukama proveden prištinskim ulicama, "diplomatski gledano, Kosovo je izgubilo".

Da je Priština izgubila hapšenjem Đurića, potvrdila je i Anđelina Ajhorst, koja je dva dana provela u Prištini. Ona se osvrnula na nedavne događaje u Mitrovici i Prištini iznela niz kritika na račun prištinskih vlasti i ocenila da je život glavnog pregovarača Beograda u briselskom dijalogu bio u opasnosti.

- Poseban naglasak je dala nastavku dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, i nedavnim događajima u Mitrovici, što je ugrozilo sigurnost glavnog pregovarača Srbije i mnogih ljudi koji žive i rade na severu - piše Express pozivajući se na saopštenje Ajhorstove.

Đurić je, navodi se dalje, dobio i pažnju američkog diplomate Metjua Palmera, koji će danas boraviti u Prištini.

- Obično američke diplomate, kada dolaze u region, počnu svoju posetu iz Prištine. Ali juče se desilo suprotno. Zamenik pomoćnika državnog sekretara Matju Palmer prvi put je došao prvo u Beograd - navodi portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (82)

Loading
Aleksandra

06.04.2018 13:07

Pokazali su ko su i kakvi su!

kosta

06.04.2018 13:11

EU treba da osudi sraman napad na Djurica

Maki

06.04.2018 13:15

Hapsenje Djurica je bilo necovestvo.

Zoran

06.04.2018 13:17

Kasno su to primetili