DEMOKRATE BIRAJU NOVOG ŠEFA 2. JUNA!

Autor: novosti.rs

Vesti

05.04.2018

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KO će preuzeti kormilo demokrata, nakon ostavke Dragana Šutanovca zbog fijaska na izborima u Beogradu, biće poznato 2. juna.

RepublikaFoto: Tanjug
Ko će ga naslediti?: Dragan Šutanovac

Organizacioni odbor DS na sastanku u četvrtak jednoglasno je odlučio da se tog dana održi Izborna skupština, na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Izbor će biti delegatski, a osim predsednika, biraće se i pet potpredsednika, predsednik Političkog saveta, 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, devet članova Statutarne komisije i tri člana Nadzornog odbora.

Narednih dana trebalo bi da budu određeni kriterijumi za izbor i broj delegata koji će imati pravo glasa na Izbornoj skupštini. Nakon toga biće određena pravila kandidovanja za funkcije. Šutanovac je stranačkim saborcima poručio da nema nameru da ponovo uđe u trku za predsedničku funkciju, a do sada niko od prvaka DS nije javno izrazio želju da se kandiduje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading