DAČIĆ: Nije na meni da kažem s kim će Vučić razgovarati o Kosovu

Autor: b92.net, Republika

Vesti

03.04.2018

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je "nije na njemu" da kaže s kim će se sastajati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

On je dodao da su to "veoma značajni ljudi" zbog čega su značajni i ti sastanci.

Vučić je danas najavio da će od 10. do 20. aprila u Evropi i svetu voditi, kako je rekao, neke od najvažnijih razgovora o pitanju Kosova i Metohije, i da ne može da javno govori o tome, a dodao je da ne očekuje "preterano dobre vesti za Srbiju" iz tih razgovora. 

Dačić je po podne za Radio-televiziju Vojvodine kazao i da "u formalnom smislu" još nisu počeli razgovori o pravno obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine, već da "ima razmene mišljenja" o tome kako se kosovsko pitanje može rešiti i koje je rešenje trajno. 

Po njegovim rečima, EU nema konsenzus oko toga "kako bi mogao da se opiše status Kosova", a "ako postavite pitanje samoj EU šta taj papir (pravno obavezujući sporazum) treba da sadrži, nećete dobiti nikakav konkretan odgovor". 

Dačić je još jednom ponovio da Srbija želi "kompromisno rešenje" pitanja Kosova. 

Upitan o današnjoj izjavi ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota da veruje da je moguće do kraja godine Beograd i Priština postignu pravno obavezujući sporazum ako za to postoji politička volja obeju strana, Dačić je kazao da se nada da će taj sporazum biti sklopljen do kraja godine, ali da to zavisi od "gazda onih iz Prištine", ali to nije precizirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Lela

03.04.2018 17:33

Obavestiće nas kada za to bude vreme!

samanta

03.04.2018 19:35

@Lela - Naravno, mora se znati reda i sta je cije da kaže.

Čarna

04.04.2018 06:54

@Lela - Tako je, mada će se ponovo u medijima izvrtati priče.

Bogdan

03.04.2018 17:34

Vazno je da Vucic radi na resavanju problema Kosova a on zna sa kim treba da se sastane i da razgovara, sto manje javnost zna uspeh ce biti veci.