AMERIKANCI ĆUTE O NAŠIM MILIJARDAMA: Ambasada SAD bez odgovora na krucijalna pitanja

Autor: I. Ž.

Vesti

03.04.2018

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak milijarda dolara koje je Amerika u vreme dok je na njenom čelu bio Bil Klinton bukvalno otela Srbiji, američkim zvaničnicima očito ne znači ništa pošto se u ambasadi SAD u Beogradu nisu udostojili da jednim jedinim slovom prokomentarišu tu svojevrsnu pljačku iako smo im pitanja uredno poslali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ne oglašava se: Kajl Skot

Kako je Srpski telegraf juče objavio, u pitanju je novac srpskih banaka i firmi koji je zamrznut tokom sankcija protiv SR Jugoslavije, najviše tokom 1992, 1993. i 1994. godine, a koji nije vraćen ni do dan-danas. Pomenuta milijarda dolara, kako su objasnili ekonomisti, samo je inicijalna suma jer kada se uračunaju kamate na ta sredstva, koje su izgubljene protekom više od dve decenije, i inflacija, koja je "jela" novac, Srbija je oštećena za čak četiri milijarde dolara.

Iako smo još pre dva dana ovim povodom uputili pitanja ambasadi SAD u Beogradu, koja je krajem prošle godine, posle više od dve decenije, uputila poziv firmama i bankama da se jave, odgovor nismo dobili.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je to očekivano:

- Nije ni za čudo pak što ne reaguju jer ne mogu nikako racionalno da objasne tako nešto pošto je bila u pitanju pljačka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading