ĐILAS POSLAO JERIMIĆU I JANKOVIĆU ULTIMATUM

Autor: b92.net

Vesti

02.04.2018

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nosilac liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" na beogradskim izborima Dragan Đilas poslaće Jankoviću i Jeremiću novi predlog opozicionog saveza.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Saša Janković, Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Borko Stefanović

Kako se navodi, Đilas će svojim koalicionim partnerima u narednih nekoliko dana poslati izmenjenu verziju predloga za formiranje opozicionog saveza koji bi delovao u celoj Srbiji.

List "Danas" u izdanju od utorka, navodi da ukoliko lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i predsednik Nove stranke Vuk Jeremić odbiju izmenjen predlog, da će Đilas ući samostalno u formiranje političke organizacije ili saveza u koji bi ušle manje partije. 


Pozivajući se na neimenovane izvore, list piše da u izmenjenom predlogu nema odredbe koja je naviše smetala Jankoviću i Jeremiću. 

U pitanju je deo teksta kojim se predviđalo da članovi saveza treba da zamrznu svoje delovanje i stranačke interese i da svoje najbolje ljude i resurse daju u zajednički savez. 


Jedna od Đilasovih tačaka predloga je i to da savez nema predsednika, što se Jankoviću i Jeremiću nije dopalo. 

Lista koju je Đilas predvodio na beogradskim izborima, osvojila je 26 od 110 poslaničkih mandata, od kojih su Đilas i Narodna stranka predložili sedam, a Saša Janković osam odbornika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading