HAŠIM IZRADIO RAMUŠA?! Na Kosovu pohapšeni i deportovani "Gulenisti", HARADINAJ NEOBAVEŠTEN!

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2018

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sazvao je večeras hitnu sednicu vlade zato što ga prištinske institucije nisu obavestile o hapšenju i deportovanju šestorice turskih državljana.

RepublikaFoto: Tanjug
Izigran: Ramuš Haradinaj

Šestorica državljana Turske, koji su radili u kosovskim školama turskog verskog lidera Fetulaha Gulena, koji je u egzilu u SAD, uhapšeni su danas i mimo procedure hitno deportovani u Tursku posebnim avionom.

Portal GazetaExpres piše da se očekuje smena ministra unutrašnjih poslova, Fljamura Sefaja, i šefa obaveštajne službe, Dritona Gašija.

Haradinaj je, prenosi Koha.net, od ministra Sefaja, obaveštajne službe i policije tražio detaljni izveštaj u vezi sa uhapšenim "Gulenistima".

Kako se navodi, Haradinaj je tražio detaljno objašnjenje od relevantnih prištinskih institucija u vezi sa hapšenjem šestorice turskih državljana.

On je od direktora Kosovske obaveštajne agencije, Kosovske policije i ministara pravde i unutrašnjih poslova zatražio “potpun i tačan” izveštaj o hapšenju i deportaciji šest turskih građana.


- Haradinaj je zatražio da mu se dostave odgovori na pitanja: zašto su im oduzete boravišne vize, zašto su uhapšeni i zašto su deportovani “hitno i u tajnosti?“ - navedeno je u saopštenju iz kabineta kosovskog premijera.

Šest državljane Turske, koji su radili u školama na Kosovu, deportovani su danas u zemlju porekla mimo uobičajene procedure, a navodno je reč o sledbenicima verskog lidera Fetulaha Gulena, kojeg zvanična Ankara potražuje zbog tvrdnje da je organizator puča, koji se u toj zemlji dogodio polovinom jula 2016. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading