Svađa u opoziciji zbog Kosova: POSLANIK DJB PODRŽAO POLITIKU ALEKSANDRA VUČIĆA!

Autor: blic.rs

Vesti

29.03.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret "Dosta je bilo" noćas se "ogradio od ličnog stava" svog poslanika u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića koji je, kako navode, "u svojoj izjavi podržao politiku Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji".

RepublikaFoto: twitter.com/tvbalkaninfo
Potpredsednik pokreta DJB

DJB je saopštio da je reč o "ličnom stavu poslanika Stevanovića, a ne stavu DJB".

Pokret je u saopštenju naveo da se "pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi s Kosovom i Metohijom, odnos prema EU koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti".

- Briselski dijalog u potpunosti ignoriše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, imovinska prava fizičkih i pravnih lica, prava na istinsku autonomiju, pitanja kulturne baštine Srbije i druge civilizacijske vrednosti koje se grubo krše na KiM - ocenio je DJB.

Pokret ističe i da je hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića "očigledno dogovoreno i režirano", i dodaje da je Srpska lista morala da napusti Vladu Kosova još posle ubistva Olivera Ivanovića.

Šta je Stevanović rekao?

Tokom jučerašnjeg dana, poslanik DJB Aleksandar Stevanović kazao je da Dijalog Beograda i Prištine nema alternativu. Takođe, istakao je i da Srbija ne namerava da vodi nikakve sukobe, i da su dijalog, principijelnost i jasnoća argumenata koje se iznose u briselskom procesu najjače sredstvo koje ima.

On je naveo i da najava predstavnika Srpske liste o tome da će krenuti u jednostrano formiranje ZSO govori o tome da su ljudi zabrinuti i rešeni da se Briselski sporazum do kraja realizuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Danica

29.03.2018 10:27

Evo javili se ovi da nam sole pamet. Stevanovic podrzao Vucica a oni ga odmah napali.

manja

29.03.2018 10:34

svakoko vidi pravim ocima situaciju podrzava vucicevu teoriju

Jelena

29.03.2018 10:39

Nadju oni uvek razlog za skandal,problem i svadju.

Katarina

29.03.2018 10:43

Pa opozicija kontrira Vucicu u svemu, a ovaj covek razmislja trezveno i pametno, i bez obzira na stranacku opredeljenost razume da je politika A.Vucica ispravna. Ostali ne vide nista od sujete.