Đurić i Selaković stigli u Kosovsku Mitrovicu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.03.2018

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Ðurić i Nikola Selaković stigli su danas popodne, nešto pre 17.00 sati, u Kosovsku Mitrovicu kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga, a Ðurić je poručio da su došli kako bi Srbima preneli poruku da KiM i sever KiM nikada neće biti deo samoproglašenog Kosova ili velike Albanije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima unose nestabilnost u stiuaciju na severu pokrajine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na tu vest prošle sedmice rekao da će Ðurić i Selaković svakako biti u Mitrovici, kao što je planirano. 

Njih dvojicu ispred Mitrovačkog dvora je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je da su on i Selaković danas došli u Kosovsku Mitrovicu da sa Srbima sa KiM razgovraju o udućnosti južne pokrajine i poručio da bez njih nema rešenja za KiM. 

- Došli smo kao što smo obećali i dogovorili pre nekoliko dana. Došli smo da vam prenesemo poruku da KiM i sever KiM nikada neće biti deo samoproglašenog Kosova ili velike Albanije - rekao je Ðurić.

On je istakao da je politika Srbije postizanje kompromisa koji će značiti da Srbija na KiM "treba da dobije nešto".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading