U VLADI MUK: Niko ni reč o rekonstrukciji, svi čekaju Vučića

Autor: Alo, Republika

Vesti

23.03.2018

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se podigla prašina o rekonstrukciji Vlade, i navodnom izbacivanju ministarke Zorane Mihajlović, u Vladi je muuk. Niko ne spominje moguće kadrovske promene, i izgleda kao da svi čekaju odluku Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Ministri uopšte ne pričaju međusobno o rekonstrukciji Vlade koja je sada već izvesna i svi iščekuju da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vrati u zemlju.

- Situacija u Vladi je veoma čudna, pokušavaju da se prave da se ništa ne dešava. Ućutala se i potpuno povukla i najglasnija ministarka Zorana Mihajlović. Sada je već jasno da se uplašila za svoju fotelju. O tome najbolje svedoči to što je, kako se priča, čak pozvala i neke analitičare i molila ih da ne daju izjave o rekonstrukciji i o njoj u tom kontekstu, što vam jasno govori koliko je u panici - kazao je izvor Alo

Politički analitičar Branko Radun kaže da je logično što svi ministri iščekuju povratak Vučića, ali i da rekonstrukcija Vlade sigurno neće biti samo kozmetičke prirode.

On dodaje i da je sasvim očigledno da je ministarka Zorana Mihajlović uplašena za svoju poziciju i vrlo svesna da joj se fotelja ljulja.

- Jasno je da će Vučić dati konačnu reč kada je reč o odluci u vezi s kadrovskim promenama u Vladi Srbije, a vidimo i vrlo veliki strah kod nekih ministra i bojazan da će oni biti na tapeti. Iz Vlade će sigurno leteti oni koji ne prate tempo - neki će sami otići iz privatnih razloga, a neki zato što su solisti, nisu timski igrači, ili što su se opustili i ušuškali u svoju fotelju, pa slabije rade, doći će i neko novi koji će biti pojačanje tima. Tako da to neće biti beznačajana stvar u smislu sitnih, kozmetičkih promena - kaže Radun, pa nastavlja:

- Takođe, možda neće biti samo zamena ministara nego i promene u formatima ministarstava. Možda se to desi i Zorani Mihajlović, možda se podeli njeno ministarstvo na više delova, pa ona dobije manja ovlašćenja. To mi deluje u skladu sa dosadašnjom Vučićevom politikom da menja, ali da ne donosi drastične odluke - kaže on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Alisa

23.03.2018 13:26

Realno gledano,Vucic i jeste taj koji treba da odluci o rekonstrukciji,uz premijerku naravno

max

23.03.2018 13:30

Interes drzave uvek mora biti na prvom mestu!

dada

23.03.2018 13:34

Vucic ce sigurno pomoci Ani oko rekonstrukcije...

Marko

23.03.2018 13:38

Bice perija kad se Vucic vrati.