SRBIJA POD OPSADOM: Sava stravično nadolazi, u ovom gradu je NAJVEĆA OPASNOST!

Autor: Republika

Vesti

21.03.2018

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Savi kod Šapca u utorak je proglašena vanredna odbrana od poplava, a kod Vladimiraca već su postavljeni džakovi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Postavljaju se džakovi za odbranu

Na Savi kod Šapca u utorak je proglašena vanredna odbrana od poplava, a kako Kurir saznaje, u mestu Provo već su postavljeni džakovi.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da se očekuje da vodostaj Dunava bude u manjem porastu sa tendencijom manjeg porasta i stagnacije naredna četiri dana.

Vodostaj Tise je u porastu sa tendencijom porasta naredna četiri dana, dok se očekuje porast Save u naredna tri dana.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić u utorak je naglasio da se Sava kod Šapca nije izlila, niti da očekuje da će do toga doći.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović rekao je za lokalne mediji da je Sava u utorak u 15 sati dostigla 505 centimetara, pa je nizvodno od reke Save, prema selima Oridskog basena, proglašena vanredna odbrana od poplava.

Prema njegovim rečima, sve ekipe podnese  dnevne izveštaje o stanju na vodotokovima prvog i drugog reda. On je napomenuo da je situacija pod kontrolom i da se redovno prati stanje na vodama u šabačkom kraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading