PARAĆIN I ĆUPRIJA VEĆ SEDAM DANA BEZ PIJAĆE VODE!

Autor: Tanjug

Vesti

21.03.2018

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog zamućenosti vode na izvorištu "Sveta Petka", kod Paraćina, odakle se vodom za piće snabdevaju Paraćin i Ćuprija, sedmi dan građani ova dva grada u Pomoravlju piju iz cisterni koje su postavljene ili kruže ulicama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Paraćin i Ćuprija bez vode za piće

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je danas Tanjugu da ne očekuje brzu normalizaciju stanja, jer je ono pogoršano kišom i snegom koji padaju ovih dana.

- Ne bar još za sedam do 10 dana - rekao je Paunović.

Voda u Paraćinu i Ćupriji nije za piće i pripremu hrane.

Ovu odluku doneo je 14. marta Zavod za javno zdravlje (Z ZJZ) u Ćupriji na osnovu rešenja Sanitarne inspekcije, izjavio je ranije Tanjugu predsednik te opštine, Ninoslav Erić.

Uzrok zamućenja je najverovatnije zbog topljenja snega, podzemnih voda i nabujalih vodotokova.


U Z ZJZ rečeno je Tanjugu da je "mutnoća prešla maksimalno dozvoljenu granicu propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode".

Kontroliše se celokupan vodovod, bez obzira na izvorište i uzorke uzimamo sa više mesta, to radimo svaki dan, kažu u ŽJZ.

Kada svi uzorci, uzeti istog dana pokažu higijensku, fizičko hemijsku i mikrobiološku ispravnost, propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode, daćemo preporuku za njenu upotrebu, ističu u Z ZJZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading