BIVŠI MUFTIJA Muamer Zukorlić: SANDŽAK POSTAJE LEGLO KRIMINALA I KORUPCIJE

Autor: M. R. ILIĆ

Vesti

19.03.2018

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu za Srpski telegraf, predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić tvrdi da je bezbednosna situacija u Sandžaku izuzetno loša, a za nju najviše krivi političke oponente.

RepublikaFoto: Tanjug
Muamer Zukorlić

U razgovoru za naš list osvrnuo se i na slučaj tužioca Edisa Arifovića iz Novog Pazara i malverzacije u gradnji puta Karajukića Bunari - Cetanoviće, o kojima narod priča.

Na pitanje šta najviše ugrožava bezbednost u Sandžaku odgovara:

- Bezbednosna situacija je stravična. Velika je koncentracija kriminalnih interesa. Tu je granica sa Crnom Gorom, prelaz prema Kosovu, pa cvetaju kriminal, droga i šverc, a sve to ne može bez pravosudno-tužilačkih organa, policije i političara.

Mnogo se pričalo o slučaju tužioca Edisa Arifovića, osumnjičenog za nasilje u porodici. Da li ga neko štiti i ko je to?

- Sprega politike, pravosuđa i kriminala u Novom Pazaru jedan od najočitijih primera destrukcije u tom sektoru i uopšte me ne bi iznenadilo da je i taj slučaj deo jednog takvog odnosa.

Građane je uznemirilo i paljenje vaše zastave u Sjenici?

- Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica, koji je iz Ugljaninove stranke, predvodnik je svih ovih oblika nasilja. Jer tamo onaj ko vlada uvek stoji iza svih kriminalno-političkih aktivnosti kako bi eliminisao oponente. Sjenica je drugi primer bezakonja, zajedno sa Tutinom. To su mračne rupe na mapi Srbije, tamo se izbori dobijaju brutalnom krađom, prebijanjem...

RepublikaFoto: pixabay.com
Korupcija i mito na sve strane Sandžaka

Mnogo se u narodu priča o uzimanju para za put Karajukića Bunari - Cetanoviće? U čijem su džepu pare završile?

- Ne mogu da kažem personalno ko je to, ali fenomen uzimanja novca od građana za puteve je u Sjenici, Tutinu i nešto manje u Novom Pazaru svakodnevna pojava. Uzmu oko 100.000 evra od građana, a novac završava u njihovim džepovima i kod nekog od njihovog partnera prema Beogradu. A put se napravi od državnog novca.

Sjenica i Tutin su mračne rupe na mapi Srbije, tamo se izbori dobijaju brutalnom krađom, prebijanjem...

Kako je izabran izvođač radova na putu i zašto je izabrana firma "Divlja rijeka?

- Mogu fenomenološki da vam objasnim. Na tenderima se uzimaju firme koje su izvan Sandžaka da se ne bi skrenula pažnja na njihove ortake ovde u pranju novca, a onda se njihovi tajkuni sa svojim firmama delegiraju kao podizvođači i preko njih se ispumpava novac iz budžeta građana i završava u privatnim džepovima.

Meštani tvrde da su se otvorile pukotine i rupe.

- Ti putevi se rade na tri metra širine, jedan sloj, kao kore one za napolitanke, to je sve posle jedne sezone ispucalo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading