VUČIĆ ODUVAO JEREMIĆA: Soroš mi je otkazao večeru u Njujorku, kad je čuo da mi je Merkelova otkazala posetu Berlinu!

Autor: Republika

Vesti

18.03.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras na svom Tviter nalogu da se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Vučić se na postu ironično osvrnuo i na raniji komentar Vuka Jeremića tim povodom:

- Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebalo je da imam večeru u njujorškom restoranu sa porodicom Sorošs, ali su mi i oni otkazali, jer su videli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku da se sastanem ni sa kim iz porodice Soroš.

Vuk Jeremić je tokom predizborne kampanje za beogradske izbore tvrdio da nemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da primi Vučića u Berlinu.



Vučić je, međutim, 27. februara boravio u Berlinu u zvaničnoj poseti i to na poziv kancelarke.

Ranije danas Vuk Jeremić je u intervjuu sarajevskoj televiziji "Fejs", kako je objavljeno na sajtu Narodne stranke čiji je on predsednik, optužio predsednika da vodi tajne pregovore o Kosovu i da u tom kontekstu boravi u tajnoj poseti SAD.

Na to je reagovao potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov koji je ironično primetio da je poseta toliko navodno tajna da je predsednika Vučića videlo "samo" najmanje 50 putnika koji su putovali istim avionom na redovnoj liniji Er Srbije.

Jovanov se istovremeno osvrnuo na Jeremićeve sumnje po pitanju Vučićeve politike prema kosovskom pitanju, ocenivši da su Jeremić, Ðilas, Tadić i ostali sve što su mogli da urade u korist odvajanja Kosova i Metohije od Srbije već uradili još 2008. godine i nisu ništa ostavili da čeka do leta.

On je naveo da su svoje neznanje i kukavičluk pokazali od Tadićevog bežanja u Bukurešt u momentu proglašenja "nezavisnosti" Kosova, preko Jeremićevog šibicarenja u spoljnoj politici do "tupavog nastupa" pred Savetom bezbednosti i Međunarodnim sudom pravde. 

Jovanov je istakao da će predsednik Vučić, kao i uvek, o svim svojim aktivnostima obavestiti građane Srbije odmah po povratku iz Njujorka i Brisela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Predrag

18.03.2018 19:26

Jeremic svojim lazima nece prevariti narod u Srbiji.

milica

18.03.2018 19:30

Uvek spreman na šalu kulturno je spustio Jeremću

Amanda

18.03.2018 19:30

Kratko i jasno! Bravo, Vučiću!

kosta

18.03.2018 20:42

@Amanda - kratko,koncizno i jasno