DAČIĆ UOČI DOLASKA MIČELA: Šansa da se uspostave kontakti sa ljudima iz Trampove vlasti

Autor: Tanjug

Vesti

11.03.2018

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je vrlo bitan dolazak u Beograd pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela i naveo da je to prva poseta tako visokog zvaničnika iz nove vašingtonske administracije.

RepublikaFoto: Tanjug/MSP/O. STEVANOVIĆ
Vreme za diplomatsku ofanzivu: Ivica Dačić

- Moramo da iskoristimo kontakte sa ljudima iz Trampove vlasti, jer je opšte poznato da nam administracija, koju je personifikovala dinastija Klinton, nije bila naklonjena - rekao je Dačić za "Novosti".

On kaže da je već imao prilike da se sretne sa Mičelom i da su prvi utisci bili pozitivni.

Šef diplomatije rekao je za beogradske medije da će se u utorak prvi sresti sa Mičelom.

- Naš stav je potpuno jasan - dijalog da, prihvatanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova bez kompromisa sa nama - apsolutno neprihvatljivo - rekao je Dačić za taj list povodom nacrta američkog teksta koji se tiče Kosova i Metohije.

Americki Stejt department je saopštio da će se Mičel u sredu u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


U saopštenju Stejt departmenta dostavljenom Tanjugu, navodi se da će se Mičel sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, kao i sa opozicionim liderima.

- On (Mičel) će potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost - kaže se u saopštenju Stejt departmenta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Arditi

12.03.2018 12:33

Pregovarace se samo ono sto je u srpskim interesima, u to sam uveren.

Mia

12.03.2018 13:05

Samo sto je u srpskim interesima.

DAINO

12.03.2018 14:33

Dacic je iskusni diplomata,sigurno ce voditi racuna o srpskim interesima.