PALE TEŠKE REČI: Brnabićeva žestoko odbrusila američkom zvaničniku

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

11.03.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sjedinjene Američke Države moraju da utiču snažnije na Prištinu da ispuni svoj deo Briselskog sporazuma", poručila je predsednica Vlade Ana Brnabić američkom zvaničniku Metjuu Palmeru.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Traži pritisak na Prištinu: Ana Brnabić

Kako otkriva "Blic", na sastanku koji je nedavno održan u Londonu, na marginama Investicionog samita o Zapadnom Balkanu, teške reči pale su između Brnabićeve i v.d. zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

Premijerki je dosadilo da Srbija uvek bude krivac kako ne čini dovoljno, pa je uputila nekoliko oštrih rečenica Palmeru.

- Mi od vas očekujemo da se snažnije založite da Priština ispuni svoj deo Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština - istakla je Ana Brnabić.

Palmer je želeo da uveri srpsku premijerku da SAD već sve čine u tom smeru.

- Palmer je istakao da su Sjedinjene Države zainteresovane za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pitao je kako SAD mogu da pomognu da se dijalog pokrene nakon ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića - navodi izvor "Blica" upoznat sa detaljima sastanka.

Na sastanku koji je bio prilično težak, Brnabićeva je između ostalog naglasila da je pitanje očuvanja srpskih crkava i manastira civilizacijska tekovina i norma koja se podrazumeva, te da to ne smatra nikakvim ustupkom Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
vejder

11.03.2018 17:42

Prijateljska nam Amerika!

Lina

11.03.2018 17:49

Svaka casa!

Lina

11.03.2018 17:51

Oni da se zaloze?

Rucak

11.03.2018 17:56

Svaka cast