Demokrata optužuje bivšeg šefa: ĐILAS JE TUMOR TEŽAK MILIONE EVRA

Autor:

Vesti

08.03.2018

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Draganom Đilasom nema više pregovora, treba ga uz krivičnu prijavu odstraniti kao tumor, zahteva član Izvršnog odbora DS Srđan Egić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Oštra poruka Egića usledila je odmah nakon što je potpredsednik DS Igor Salak na Tviteru napisao da članovi traže izbore, preregistraciju, promenu loga stranke i oslobađanje od milionskih dugova, u koje ih je uvalio Dragan Đilas.

- Tri početne tačke: izbori na svim nivoima (osim lokalni) - DS, GrO DS Bg i PODS; preregistracija - osloboditi se dugova koji su nam prethodni predsednici ostavili u amanet; rebrendiranje - počevši od jasnih rešenja problema običnog čoveka do promene loga. Predlog - ukazao je Salak.

RepublikaFoto: Tanjug/N. Stojanović
Ostavke: Šutanovac i Božović prihvataju odgovornost

KONKRETNI POTEZI

Na to se nadovezao Egić sa konkretnim predlogom.

- Tumor od miliona evra duga koji su ostavili treba odstraniti odmah, ne s njim pregovarati. Svi pređemo u novu organizaciju i to smo opet mi. A odgovornima - krivične prijave i put u zaborav - podvukao je.

Glavni zadatak je da DS opstane i niko ne može da bude preči od tog cilja

Branislav Lečić, DS

Rukovodstvo za ovu situaciju mora da snosi konsekvence, kaže za Srpski telegraf potpredsednik DS Branislav Lečić.

- Ja sam za njih apsolutno spreman! Ne zanimaju me prepucavanja po Tviteru, glavni zadatak je da DS opstane i niko ne može da bude preči od tog cilja - ističe Lečić.

Od odgovornosti ne beži ni lider DS Dragan Šutanovac, koji je najavio da će podneti ostavku, dok je šef beogradskih demokrata Balša Božović već podneo ostavku stranci.

 

 

DOKAZI, PA ZATVOR

Analitičar Vladimir Pejić podseća da je Šutanovac pre debakla izjavio za list Danas da su Bojan Pajtić i Dragan Ðilas opljačkali DS, a svojim neznanjem i lošim odlukama stranku devastirali u biračkom telu.

3,5 GODINA PROŠLO OTKAD JE ĐILAS SMENJEN SA MESTA PREDSEDNIKA DS

 

- Demokrate su obećale finansijski izveštaj o tome kako su Đilas i Pajtić opljačkali stranku posle izbora i - gde je taj izveštaj? Hajde da vidimo, ako imaju dokaze, da neko ide u zatvor. Čini mi se da demokrate izbegavaju da priznaju i svoju odgovornost za lošu situaciju, a tako neće daleko dogurati - zaključuje Pejić.

Dragan Đilas ni juče nije odgovarao na pitanja Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (91)

Loading
Sima

08.03.2018 20:25

Djilas je nevidjeno zlo za Srbiju uopste, ne samo za Beograd.

Madam

08.03.2018 20:28

Sad će ovi iz opozicije međusobno da se svađaju, još samo neka ostave SNS na miru, a oni međusobno nek rade šta hoće.

maja

08.03.2018 20:35

Nema veceg lopova od Djilasa!

Hedona

08.03.2018 20:38

Samo neka se optužbuje.