BELI ISKREN: Bili smo u haosu, bez love, znao sam da nemamo šanse!

Autor: blic.rs

Vesti

07.03.2018

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bili smo u haosu i potpuno bez love", kratko je sažeo razlog svog neuspeha na izborima Luka Maksimović.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Luka Maksimović Beli

Na izborima u nedelju bio je daleko ispod cenzusa i izgubio je 97.000 glasova u Beogradu u odnosu na predsedničku trku.

- One dve godine ranije su bile nešto drugo, momenat euforije, kada sve lakše ide. Sada je realna priča i početak. Kakvu smo kampanju vodili, toliki smo procenat osvojili. Bili smo u haosu, bez love, bez infrastrukture, tek se upoznali i krenuli. Pritisci sa jedne i druge strane, medijski mrak, sabotiranje i cenzure, ali smo gurali - kaže Luka.

Tvrdi da je od početka bio realan, ali su njegovi saradnici bili ubeđeni u dobar rezultat.

- Ja sam znao da nema šanse da se pređe cenzus, ali su iz ekipe svi bili optimisti i to mi se svidelo. Opet smo imali više od nekih dugogodišnjih partija, tako da nema potrebe za povlačenjem - konačni je utisak Luke Maksimovića, koji je osvojio 2,3 odsto glasova, za 0,1 odsto više od DS.

Marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević razlog neuspeha ipak ne vidi u navedenim razlozima Maksimovića, već u opštoj bezidejnosti.

- Tri puta je bio na izborima. U takvoj situaciji očekuje se više. U Mladenovcu su bili originalni, a sada ponestaje ideja. Zaboravili su ih ljudi, jer u međuvremenu ništa spektakularno nisu uradili i inicirali da ostanu upamćeni. Imali su višak političkih ambicija sa manjkom ideja. On zaista nema politički program ni originalnost - ocenjuje Milivojević, i podseća da je on uoči predsedničkih izbora tvrdio da Preletačevićeva grupa radi u korist Aleksandra Vučića i da je dvostruki rezultat posledica prelivanja glasova ostalih kandidata, Saše Jankovića i Vuka Jeremića.

- Prošle godine skupili su 10.000 potpisa, što ne mogu mnoge jače političke stranke. Oni su to uspevali uz pomoć vladajuće stranke, a to ne važi samo za Luku Maksimovića, nego i za još neke kandidate - kaže Milivojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
momo

07.03.2018 21:07

Mladi ste, za vas ima vremena.

Fudbaler

07.03.2018 21:12

Imao je tajkune za vratom.

sasa

08.03.2018 07:30

@Fudbaler - Opet je napravo bolji rezultat od njih

Lenka

07.03.2018 21:15

Beli Preletacevic je osvojio vise glasova od DS koja je na politickoj sceni preko dve decenije.To samo govoro koliko su unistili stranku. A Luka je pokao svoj maximum i vreme je da ode sa politicke scene jer nemamesta sarlatanima.