Sulejman Ugljanin diže bunu u Sandžaku: Pozvao Bošnjake da se odupru "VELIKOSRPSKOM TERORU"

Autor: K. Jovanović

Vesti

02.03.2018

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više stotina građana Novog Pazara, pre svega simpatizera i članova SDA Sandžaka, prisustvovalo je protestnom skupu "Za slobodu i sigurnu budućnost", na kom je zatraženo rešavanje svih nerešenih "zločina počinjenih nad Bošnjacima".

RepublikaFoto: Tanjug
Sulejman Ugljanin

Naime, povod za skup je 25 godina od otmice u Štrpcu.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin pozvao je državu da do 1. juna usaglasi nacionalnu strukturu zaposlenih u policiji, tužilaštvu, sudstvu i drugim državnim organima sa strukturom stanovništva u Sandžaku.

- Ova tri meseca budite dobri, strpljivi, kolegijalni jer se sloboda brani pred tuđom kućom. Obraz se brani kad je drugi ponižen i uvređen. Tokom tog perioda nećemo uvažavati pozive za sud niti zaustavljanje policije, koje ćemo smatrati velikosrpskim terorom nad Bošnjacima - rekao je Ugljanin i pozvao Evropsku uniju (EU) da "u najhitnijem roku" dođu u Sandžak i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) na razgovore.

On je rekao da je tokom šest godina u Vladi Srbije kao ministar uspeo da uspostavi dobru saradnju sa "dobroćudnim, vrednim, radnim, ali i siromašnim Srbima u 53 nerazvijene opštine", ali i da upozna "najveće zlo koje se zove država Srbija".

- To su oni banditi koji vladaju. Uspeo sam da potpišem sporazume sa Vučićem i Dačićem, da rešimo sandžačko pitanje, ekonomiju i autonomiju, ali oni nisu ispoštovali nijednu stvar i ja sam napustio tu vladu, nije mi bilo mesto tamo - rekao je Ugljanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading