DAČIĆ PORUČIO BRISELU: Priznanje nezavisnosti Kosova neće dobiti, to je sramotna ucena za Srbiju

Autor: happytv

Vesti

26.02.2018

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, gostuje večeras u emisiji "Ćirilica" kod novinara Milomira Marića.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

On je na samom početku otkrio šta misli o pritiscima Evropske unije da se reše problemi sa Kosovom i zbog čega misli da Brisel od nas traži harikiri.

- Ja nisam tu govorio o sebi, nego o narodu i državi, pa sam upotrebio taj istorijski izraz harikiri. Oni nas stalno nagovaraju da Srbija treba da reši probleme sa Kosovom pre nego što uđemo u EU. Sa druge strane, to ne govore kada odu u Prištinu. Oni očekuju da mi priznamo nezavisnost Kosova.

-  Ako je prošlo pet godina od potipisivanja sporazuma i od toga nema ništa, ja postavljam pitanje čemu onda dogovaranje. To što Vučić pokazuje želju za kompromisom ne znači to da je naša slabost. Moje mišljenje je da on treba da kaže šta EU može da očekuje od nas, jer priznanje nezavisnosti Kosova od nas neće dobiti sigurno. To treba svaki Srbin da zna. Nikada neće postati članica UN, sada kažu da mi treba da kažemo Rusiji da ih pusti. Sramotan način je da se na ovakav način pokušava ucenjivati Srbija - rekao je Ivica Dačić, i dodao:

- Kažu da ne može da se uđe u EU a da se ne reše međusobni problemi. Pa kako uđoše Hrvatska i Slovenija, kakve su to oni probleme rešili? Ja nisam ekstremista, ja sam racionalan čovek, ja sam počeo pregovore sa Albanciam i potpisao briselski sporazum, a oni su našli da me hvataju.

- Bilo bi me sramota posle svega što smo uradili, posle još 10-ak zemalja koje će povući priznanje, da mi sada kažemo, ej izvinite, ali mi smo sada priznali. Ja gospodina Vučića razumem, on to možda uvek ne može ni da kaže, ali ja to mogu, i zato i kažem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading