JUNKER, VUČIĆ, HAN o proširenju EVROPSKE UNIJE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.02.2018

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u vili Mir sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, koji je u Beograd stigao u pratnji komesara za proširenje i susedsku politiku Johanes Han.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Visoki predstavnici Evropske Unije u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem

Sastanku predsednika Vučića i Junkera prisustvuje i Han, a planirano je i zajedničko obraćanje medijima predsednika Srbije i predsednika Evropske komisije.

Junkera i Hana na aerodromu je dočekala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom EU delegacije Semom Fabricijem. 

Evropski zvaničnici su u poseti regionu, Junker po prvi put u mandatu predsednika Evropske komisije, a cilj je - predstavljanje nove Strategije proširenja i, kako navode u Briselu, obnovljene dinamike i interesa EU za region. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Junkeru i Hanu u sredu će se pridružiti i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, a balkansku turneju evropska trojka završava 1. marta u Bugarskoj, gde će zajedno sa premijerom Bojkom Borisovim biti organizovan ručak za lidere zapadnobalkanse šestorke, kojem će prisustvovati i predsednik Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Predrag

26.02.2018 17:03

Srbija je odavno zasluzila mesto u EU.

daca

26.02.2018 17:03

Srbija je bitna clanica za prosirenje

Natasa

26.02.2018 17:07

Srbija sasvim sigurno ispunjava sve uslove za ulazak u EU.

VERA

26.02.2018 17:08

Evropski zvanicnici su u poseti regionu, Junker po prvi put u mandatu predsednika Evropske komisije, a cilj je predstavljanje nove Strategije prosirenja . Nadam se da ce Aleksandar Vucic izvuci najvise sto se moze kako bi se sto pre nasli u EU.