RADULOVIĆ IZNERVIRAN: Sud utvrdio da sam PODVOJENA LIČNOST

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2018

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da se Upravni sud svojom odlukom "žestoko obrukao", jer je odbacio njegovu tužbu i proglasio lažnu listu "Dosta je bilo - pljačke, korupcije i lopovluka Milorada Radulovića".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Sada hoće da podnese krivičnu prijavu protiv sudija

- Na moju žalbu Upravnom sudu, kao predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo da ovakva lista obmanjuje građane, taj isti sud je odgovorio da sam tužbu podneo kao narodni poslanik, i da nisam birač i kandidat - ukazao je lider DJB.

Navodi da je to neistina i dodaje da je on i birač sa biračkim pravom u Beogradu, ali i kandidat na listi "DJB-Dveri" za beogradske izbore.

- Ustavni sud je zauzeo interesantan sud da sam ja podvojena ličnost, da postoji posebna ličnost narodnog poslanika koji nema biračko pravo i da postoji poseban birač Saša Radulović - rekao je on. 

Najavio je da će podneti krivične prijave protiv sudija koji su tu odluku doneli, ali i zahtev za pokretanje disciplinskog postupka kao i zahtev Ustavnom sudu za privremenu meru da se lista "Dosta je bilo- pljačke, kriminala i lopovluka" spreči da izađe na izbore.

Radulović i njegov koalicioni partner na beogradskim izborima predsednik Dveri Boško Obradović, predstavili su i zakonski predlog za izmenu izbornih zakona, kako bi se, kažu, rešio problem biračkih spiskova i sprečilo glasanje preminulih građana ili onih koji su napustili zemlju.

Istakli su da je rešenje jednostavno, a sastoji se u tome da svaki građanin nakon glasanja može unošenjem svog matičnog broja na sajtu Ministarstva državne uprave ili Grada Beograda, da proveri da li je njegov glas zabeležen.

Isto tako, navodi on, građani će moći da provere i za preminule članove ili za članove koji nisu u zemlji, da nije neko glasao umesto njih.

- Ne postoji razlog da vlast i opozicija, koja kaže da je opozicija ili bivša vlast, ne prihvati ove predloge - zaključio je Radulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Olivera

23.02.2018 13:39

Nije sud kriv što ti svašta podmećeš.

Nikola

23.02.2018 13:39

Lepo su mu rekli.

delije1389

23.02.2018 13:41

Verujte sudu, znaju sta kazu.

Nikica

23.02.2018 13:45

Radulovic dize frku trazeci opravdanje za neuspeh na izborima.