ĐILASOVA ŠEMA SAKRIVANJA MILIONA € U PET ZEMALJA

Autor: Republika

Vesti

21.02.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, političar i tajkun koji neprestano poziva na ekonomski patriotizam, napravio je šemu za sakrivanje miliona evra u čak pet zemalja. Ova svojevrsna hobotnica svoje pipke proteže u Srbiji, Švajcarskoj, Bugarskoj, Holandiji i na Malti, a bivši gradonačelnik stvorio je uz pomoć inostranih saradnika od kojih su neki dobro poznati kao perači para i kao takvi se pominju u "Panamskim papirima".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Kako otkriva Srpski telegraf, Đilas je celu operaciju započeo 2013. godine, kada je osetio da će ostati bez pozicije gradonačelnika. Osnovni cilj bio je fiktivna prodaja jedne od njegove dve najveće kompanije, "Dajrekt medije", i prebacivanje udela u drugoj - "Multikom grupi". Iz dokumentacije do koje je ekskluzivno došao naš list jasno se vidi kako se šema razgranavala čitavim nizom transakcija i simuliranih pravnih poslova. Na dugačkom spisku takvih radnji su prebacivanje novca iz kompanije u kompaniju, sve dok mu se ne izgubi trag, višestruko upisivanje i brisanje udela raznih ljudi u raznim firmama iz nekoliko država... Tu su i šokantni podaci o preduzećima iz više zemalja koja imaju iste matične brojeve.

Na koje sve načine je predstavnik lopovske opozicije varao i krao? 

Šta se događa sa ubicama Olivera Ivanovića?

Koji su detalji rešetanja mladog MMA borca u Leskovcu?

Šta se još događa po Srbiji, svetu, politici, na estradnom nebu, u Zadruzi i sportu?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja pročitajte ekskluzivno u Srpskom telegrafu u izdanju za 22. februar, kao i na sajtu Republika.rs.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Miroslav

21.02.2018 21:00

Đlas je prosto mora da razvije sistem skrivanja opljačkanih para, kako bi bile na što sigurnijem i da ga ništa ne sme iznenenaditi.

Jelena

21.02.2018 21:08

Morao je da obezbedi, dok je bio gradonačelnik, svoju decu, unuke i njihovu decu da ništa ne moraju da rade već da im pare padaju sa neba

Kiki

21.02.2018 21:10

Djilasa treba da bude sramota za sve.

Bibi

21.02.2018 21:10

Tajkuni, kriminalci se ne mogu sakriti.