LAVROVA DOČEKUJEMO SA SLANINICOM I GIBANICOM!

Autor: alo.rs

Vesti

21.02.2018

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boraviće danas i sutra u Beogradu, gde će se sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić

Ta poseta organizovana je povodom 180. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, a kako saznaje Alo!, za Lavrova će biti pripremljeno mnogo srpskih specijaliteta.

- Ministar spoljnih poslova Rusije biće dočekan u domaćinskoj atmosferi uz pregršt domaćih jela. Biće mu posluženi srpska gibanica, slanina od mangulice, sremska kobasica, pašteta od čvaraka, paprika u pavlaci, sarmice od zelja, jagnjetina ispod sača, leskovačka pljeskavica, domaća turšija, a poslužićemo mu i domaći hleb. Za desert će imati kokos bajaderu i domaće voće - kaže izvor iz Uprave za zajedničke poslove.

Inače, Lavrov će zajedno s Dačićem govoriti na Beogradskom univerzitetu, a posetiće i Hram Svetog Save u Beogradu u čijoj je rekonstrukciji učestvovala i Rusija. Za posetu Lavrova planirano je razmatranje ključnih pravaca bilateralne saradnje i realizacija zajedničkih projekata, a biće razmenjena i mišljenja o balkanskim i međunarodnim temama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (73)

Loading
ana

21.02.2018 10:55

Tradicionalano prijatan doček će Lavrovu biti znak koliko ga poštujemo.

momo

21.02.2018 10:57

Bogat meni za našeg gosta.

zola

21.02.2018 11:04

Lavrov to i zaslužuje

milanaleksandra

21.02.2018 11:04

tradicijom ga docekujemo.