VUČIĆ SPREMIO PISMO ZA PUTINA!

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2018

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće večeras ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu pismo za predsednika Rusije Vladimira Putina kojim šefa ruske države poziva da poseti Srbiju, ekskluzivno saznaje Tanjug.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Vučić je u pismu Putinu izrazio zadovoljstvo povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, napominjući da će ovaj znajačajn jubilej, koji se navršava 23. februara, biti zajednički obeležen nizom manifestacija u obe zemlje.

- Tokom ovog dugog i često turbulentnog vremenskog perioda, ali i vekovima pre toga, srpski i ruski narod težili su da uspostave čvrste duhovne, kulturne i ekonomske veze, zbog čega ih mi sada sa ponosom smatramo iskreno prijateljskim - stoji u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Predsednik Srbije je u pismu naveo da su se Srbija i Rusija, u različitim istorijskim okolnostima i izazovima, uvek na istoj strani, borili da osnovne vrednosti i vrline, koje zajednički negujemo, prevagnu nad politikama koje su pretile slobodi i nezavisnosti mnogih naroda u Evropi i svetu, hrabro i nesebično podnoseći najveću žrtvu.

Srbija i Rusija, poručuje Vučić u pismu, danas imaju svetlu tradiciju saradnje, razumevanja i uzajamne podrške. 

Temelji ovih stožera nalaze se u bogatoj zaostavštini naših predaka, ali i u nespornoj opredeljenosti sadašnjih generacija za nastavak predanog rada na dodatnom razvoju odnosa u svim sferama, na način koji dolikuje prijateljstvu i bliskosti naših naroda, istakao je u pismu Vučić.

Predsednik Vučić je, u pismu predsedniku Putinu, naglasio da je uveren da ćemo ukupne odnose naših zemalja i strateško partnerstvo nastaviti da osnažujemo i unapređujemo. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

O tome, kako je podsetio, svedoči i Vučićeva nedavna poseta Moskvi, kao i veoma sadržajni razgovori koje su vodili u cilju unapređenja svih vidova saradnje, posebno na ekonomskom planu. 

Predsednik Vučić u pismu ističe da su upravo Putinova inicijativa, zalaganje, mudra politika i briga za dobrobit srpskog naroda dali nemerljiv doprinos jačanju odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

- Poštovani Vladimire Vladimiroviču, budući da konstruktivni razgovori koje vodim sa Vama daju specifičan pečat kvalitetu naših ukupnih odnosa, sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivam u zvaničnu posetu Srbiji, gde ste uvek rado viđen gost i prijatelj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Bojana

21.02.2018 09:35

Putin se uvek odazvao svakom pozivu.

Lakisa

21.02.2018 09:38

Da dodje Putin i da mu damo litar rakije, teglu tursije i kilo cvaraka, pa da vidi sta su lepote Srbije!

milijana

21.02.2018 09:39

verovatno poziv za posetu ali i informacije sta je pripadnik foka radio u bg.. cuvaju nas braca rusi a moramo i mi njih cuvati. vucicu svaka cast

sale

21.02.2018 09:44

Putinova poseta Srbiji bi mnogo značila Srpskom narodu.