DAČIĆ U FRANCUSKOJ: Jačamo partnerstvo!

Autor: Republika

Vesti

20.02.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je danas u radnoj poseti Republici Francuskoj.

RepublikaFoto: Promo/MSP
Ivica Dačić i Žan-Iv Le Drijan

Šef srpske diplomatije sastao se u Parizu sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske Žan-Ivom Le Drijanom.

- Imao sam veoma dobar sastanak sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Francuske, imajući u vidu da sa Francuskom imamo potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu. 

RepublikaFoto: Promo/MSP

Zajednički smo istakli da je ova godina veoma značajna za podsećanje na staro savezništvo između Francuske i Srbije, a to je 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

Sa velikom pažnjom očekujemo uzvratnu poseta mog kolege, koja će biti 12. i 13. aprila, a to će biti uvodna poseta za posetu predsednika Makrona koja treba da usledi do kraja godine.

Foto: Promo/MSP

Naš interes je da jačamo strateško partnerstvo sa Francuskom. Francuska želi da bude lider, kada je reč o pomoći Srbiji na našem evropskom putu. Srbija je svesna svih svojih obaveza koje ima na tom putu, potrebe da nastavimo sa reformama, da se na miran način i dijalogom reše sva otvorena pitanja na Balkanu, tu pre svega mislim na pitanje KiM.

RepublikaFoto: Promo/MSP

Siguran sam da ćemo imati dovoljno razumevanja našeg starog saveznika Francuske za želju Srbije da se dođe do rešenja koje će uvažavati interese svih strana na KiM i koje će biti osnova za dugotrajan mir i stabilnost u regionu - zaključio je nakon sastanka ministar Dačić.

Tokom boravka u Parizu, ministar je položio venac na grob Neznanog vojnika ispod Trijumfalne kapije u Parizu i upisao se u "Zlatnu knjigu". 

Foto: Promo/MSP

- Neznanom junaku, koji je život dao za slobodu naroda Evrope i za budućnost naše dece, Republika Srbija odaje počast i izražava veliku zahvalnost. Republika Srbija i njen narod, i nakon sto godina od okončanja stradanja u Velikom ratu, ne zaboravljaju žrtvu hrabrih vojnika koji su dali svoje živote za Srbiju i Francusku. Neka im je večna slava! - upisao je šef srpske diplomatije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading