PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA: Šapićevi pravili sačekušu Raduloviću!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.02.2018

14:58 >> 18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića zbog organizovanja kriminalne grupe sa ciljem vršenja krivičnih dela uperenih protiv bezbednosti Saše Radulovića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ


U prijavi, koju je predsednik odborničke grupe ÐB u skupštini opštine Novi Beograd, Dimitrije Majkić podneo Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, navodi se da je Šapić kao predsednik opštine Novi Beograd nezakonito i besplatno stekao imovinu gradske opštine Novi Beograd, vrednosti veće od 1. 500. 000 dinara, čime je izvršio krivično delo, ističe se u saopštenju ÐB. 

Takođe, Radulovićev pokret tvrdi da je sinoć oko 22 sata, Saša Radulović primio poruku pretećeg sadržaja od NN lica koja su sačekala Sašu Radulovića ispred ulaza, koja u kontekstu drugih saznanja o kojima je MUP obavešten od strane trećih lica, pruža osnov sumnje o postojanju pomenute kriminalne grupe.


Iz D JB ističu da je opština Novi Beograd osnovala Humanitarnu fondaciju za pomoć teško oboleloj deci još 2013. godine, da je u julu 2016. godine Šapić odlučio da osnuje i svoju privatnu humanitarnu fondaciju, a mesec dana kasnije preko većine koju ima u Skupštini opštine, doneo odluku da se opštinska fondacija pripoji njegovoj privatnoj fondaciji, i samim tim - prestane da postoji.

U prilogu krivične prijave nalazi se i dokumentacija koja pokazuje da je sprovedena statusna promena spajanja Humanitarne Fondacije Novi Beograd - Aleksandar Šapić, sa jedne strane i opštinske Humanitarne Fondacije “Novi Beograd”, na osnovu koje je opštinska fondacija i njena celokupna imovina uneta u privatnu Šapićevu fondaciju, a potom brisana iz registra i prestala da postoji. 

U saopštenju se navodi da je D JB Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo i drugu krivičnu prijavu protiv Šapića i njegove odborničke grupe, zbog toga što su, kažu, kao organizovana grupa na štetu prihoda i imovine Javnog Preduzeća Sportski Centar Novi Beograd, pribavili protivpravnu imovinsku vrednost veću od 5.000.000 dinara. 
RepublikaFoto: Tanjug


- Sistem organizovane pljačke JP Sportski Centar Novi Beograd čiji je osnivač Opština Novi Beograd izvršen je preusmerenjem prihoda tog Javnog Preduzeća na račun i u korist privatnog Sportskog Društva ''Klub plivačkih sportova Novi Beograd'' čiji je vlasnik Aleksandar Šapić - piše u saopštenju ÐB.

Takođe, naovode i da je posledica te "pljačke" višemilionski gubitak u poslovanju opštinskog javnog preduzeća.

- Šapić je preko članova veća opštine Novi Beograd omogućio bankarsko zaduženje u iznosu od 20.000.000 dinara pa čak i zalaganje imovine opštinskog javnog predzeća u korist davaoca kredita AIK Banke, a na ime osiguranja tog kredita - ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Isidora

19.02.2018 15:35

Nije normalno sta Sapic radi. Nisam imala pojma da moja opstina Novi Beograd vise nema svoju fondaciju

Milica

19.02.2018 19:34

Sta Sapic radi, pa to je cudo.

Una

19.02.2018 19:39

Ovi da nas vode?Nikako.

Fedor

19.02.2018 19:41

Jedino za nasilje i znaju i ništa drugo.