HRVATIMA ZASMETAO VUČIĆEV "AUDI": Ne znaju da je to poklon šeika OD POLA MILIONA EVRA!

Autor: Blic, Republika

Vesti

15.02.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka obezbeđenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se on u Zagrebu vozi svojim predsedničkim "audijem A8L“ izazvala je veliku pažnju tamošnjih medija. Veliku skoro kao i sam automobil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako "Blic” saznaje, “moćno vozilo”, kako su ga nazvali hrvatski mediji, lična je donacija šeika Muhameda bin Zajeda Srbiji. Potvrdu te informacije dobili smo na Andrićevom vencu, a kako nam je rečeno, „audi A8L“ je u Beograd stigao pre nekoliko meseci direktno sa jednog sajma automobila.

Jutarnji.hr navodi da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova hrvatske bezbednosti koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u oči upao „audi A8L“.

- Reč je o blindiranoj verziji limuzine nemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite devet, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih za vojna vozila, otporna je na puščane metke, snage je 425 KS, i stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cena joj je oko milion kuna (135.000 evra) - napisao je novinar portala Jutarnji.hr.

U tekstu stoji da je Vučićevo obezbeđenje “postavilo zahtev pred hrvatske kolege da se naš predsednik vozi svojim vozilom i da je tom zahtevu udovoljeno”.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ipak, kako prenosi Blic, nije neuobičajeno da državnici prilikom međunarodnih poseta koriste sopstvena vozila.

- Obezbeđenje odlučuje o svim segmentima bezbednosti, pa i o vozilu kojim će se zvaničnici prevoziti. Tu nema ništa neobično. Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović koristila je svoj predsednički automobil kada je boravila u Beogradu, bivšeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena takođe su u Beogradu vozili njegovim automobilom... To se često radi - navodi izvor “Blica” iz bezbednosnih struktura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Fedor

15.02.2018 21:46

Veoma moćan i skup automobil koji služi svojoj svrsi.

sanja

15.02.2018 21:47

Smeta hrvatima mnogo sto sta, ali shvatice oni jednog dana.

Sima

15.02.2018 21:47

Hrvatima smeta sve sto je srpsko jer su ljubomorni.

KajaK

15.02.2018 21:47

Neka im upada u oci, mi i zelimo da se nasem poklonu svi dive, jer smo ga dobili zbog velikog i iskrenog prijateljstva!