ĐURIĆ: O Ivanovićevom ubistvu će biti razgovarano i u okviru briselskog dijaloga

Autor: Agencije

Vesti

14.02.2018

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića mora biti rasvetljeno i da će o tome biti razgovarano i u okviru briselskog dijaloga.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

- Naši organi nastaviće istragu i zahtevaće intenzivniju saradnju. To je nešto o čemu ćemo u narednom periodu razgovarati i u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Nema stajanja dok se ne sazna ko je i zašto izvršio ubistvo - rekao je Đurić za "Sputnjik".

On je naveo da nema puno poverenje u političke krugove u Prištini i u to da neki od njih neće pokušati da manipulišu istragom.

Đurić je istakao da zvanični Beograd već duže od godinu dana zahtjeva da se razgovori nastave jer želi da predstavnike Albanaca suoči sa njihovim obavezama.

 - Zato sada, kada je došlo do kakve-takve saradnje u ovoj istrazi, mislim da ćemo u naredne tri nedelje, kada budemo zajednički utvrdili datum, imati novi sastanak dijaloga o tehničkim pitanjima - naglasio je Đurić.

On je dodao da su "oči zvaničnog Beograda uprte u Kfor, Euleks i lokalnu policiju" kada je reč o bezbednosti Srba u subotu, 17. februara, kada Priština obeležava 10 godina od samoproglašenja nezavisnosti Kosova.

- Naše oči najpre su uprte u Kfor, Euleks i lokalnu policiju, u kojima radi 1.400 Srba - kaže Đurić.

Na novinarsko pitanje da li će Beograd na bilo koji način podići nivo bezbednosti povodom 17. februara, Đurić je naveo da će Srbija "voditi računa i učiniti sve što je moguće".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
bisercicvanja

14.02.2018 20:21

Dragi Djuricu lepo ste rekli da nema pregovora dok se to ne resi. Sad pamet u glavu i ustavite sve pregovore dok se ne resi ubistvo Ivanovica i dok se ne formira ZSO. Inace ispada da pljujete pa lizete a takvi u politici kratko traju.

Zorica

14.02.2018 20:28

Nadamo se da ce Ivanovicevo ubistvo sto pre biti rasvetljeno.

Elizabeta

14.02.2018 20:32

Što pre rešiti ubistvo Olivera Ivanovića, to je u interesu Srbije.

goga

14.02.2018 20:32

Teska je saradnja sa Pristinom nije verovati Albancima ali mora se saznati koje I zasto ubio Olivera Ivanovica.